New England hus

New England hus

tisdag 1 juni 2021

Vackert gårdshus med tillhörande garage i Växjö

 

Bygglovshandlingarna är nu inskickade för detta vackra gårdshus i två plan med inredd vind.
Huset kommer att byggas på en höjd utanför Växjö där dom har en magisk utsikt mot väst.


Tänk att sitta här vid öppna spisen och både njuta av värmen från öppna spisen, utsikten och solnedgången.


Huset har en byggnadsarea på 212 kvm. Med verandataken blir byggnadsarean hela 271,6 kvm.

Boytan på plan 1 är 185 kvm 
Boytan på plan 2 är 85,1 kvm
Boytan på vinden är 50 kvm enligt vanlig beräkning av boyta.

På Youtube finns en virtuell rundvandring i huset. Klicka på bilden nedan och välkommen in:Huset har ett garage med förvaring där också teknikrummet är placerat.Rondellen framför entrén gör det extra välkommet.


Plan 1:


På plan 1 finns en välkomnande hall med kapprum.


När man hängt av sig kläderna välkomnas man av sittgruppen vid den öppna spisen och blickar man vidare ut ser man den härliga uteplatsen och utsikten i väster.


Under trappan upp till övervåningen finns ett vinskåp - en både rolig och praktiskt funktion om man gillar vin. Det är planerat som kylrum så om man gillar frukt och grönsaker är det ett toppenutrymme för det också:Från loungedelen vid öppna spisen har man koll på köket och kan även blicka ut mot glasverandan där matsalen ligger. Köket är rymligt och har både en stor köksö och skafferi.


Matsalen ligger i glasverandan bredvid köket:


Från glasverandan har man utsikt i 3 väderstreck. Önskar man avskildhet kan man stänga skjutdörrarna mot kök och vardagsrum.


Från köket har man koll på hela vardagsrummet och även hela vägen till groventrén.


Det är drygt 5,3 m i takhöjd i vardagsrummet vilket ger mycket rymt och en skön atmosfär.

I groventrén finns det gott om förvaring. Man kommer åt groventrén från hallen/köket och från husets östra sida. Här är vyn från hallen:


I groventrén ligger lilla gästtoaletten:


När man kommer in genom groventrén kan man se hela vägen till köket om man tittar rakt fram. Åt höger ligger tvättstuga, klädkammare och master bedroom.


Tvättstugan är rymlig. Här finns både plats till förvaring, sortering och upphängning av tvätt.


Det allra smidigaste är att klädkammaren ligger precis bredvid tvättstugan. Man behöver inga tvättkorgar där inne.


Badrummet ligger i anslutning till klädkammaren och sovrummet:


Här finns utgång till utomhusspaet som är placerat så man kan titta på stjärnorna och utsikten i väster.
Min erfarenhet av utomhusspa är att man vill placera dom nära huset så man snabbt kan springa in efter badet utan att bli för avkyld. Att kunna springa in med våta fötter rakt in i badrummet är extra lyxigt.
Å andra sidan vill man kunna ligga i badet och titta på stjärnorna så någon meter från huset är önskvärd.

Jag har ritat in ett av handfaten som finns hos Qvesarum i detta badrum. Här är deras nya med dubbelhandfat - Agnes kommod dubbel


Från sovrummet kommer man ut till trädgården genom dubbeldörrarna.
Man har fönster i 3 väderstreck.
Plan 2:


På plan 2 finns två sovrum, 1 gemensamt badrum och en gemensam walk in closet för familjens två döttrar. Ett av sovrummen har dock också en egen garderobsdel.


Sovrummet på nästan 20 kvm är rymligt och har plats för både dubbelsäng, skrivbord och egen klädkammare.


I hallen utanför ena sovrummet finns en kontorshörna med utsikt över vardagsrummet:


Utsikten från kontoret:


Det andra sovrummet på övre plan på nästan 20 kvm har en umgängesdel och en del för sov där det är plats för dubbelsäng:Övre hall:


Den gemensamma klädkammaren har ingång från hallen. Det är på nästan 8 kvm och har eget fönster så om behov finns kan man förvandla det till ett litet sovrum:


I det gemensamma badrummet på plan 2 har jag ritat in Qvesarums kommod Agnes stor. Ibland kan man tänka sig att man skall ha var sitt handfat när man delar på ett badrum, men min egna erfarenhet är att det är bättre att ha en stor bänkyta så man kan ställa saker där - allt från tvålar, tandborstar, vackra flaskor till en blomvas. Och så har man bara ett handfat att rengöra och rensa.


Det gemensamma badrummet känns extra lyxigt med sitt badkar.


På detta huset har vi inrett vinden. Boytan är drygt 50 kvm och här finns plats för både ett stort sovrum, förvaring och ett allrum:


Förvaring finns bakom sänggaveln i sovrummet. Det är inte så mycket ståhöjd i förvaringsutrymmet, men jag vet att det finns smarta lösningar för snedtak:Hall mellan sovrum och allrum på vinden:


Vindens allrum kan både användas som TV-rum, spelrum, umgängesrum eller gästrum.
I snedväggen har jag lagt till lådor som kan skjutas in.Igår skickades bygglovet in och jag måste nog ge en extra medalj till Växjö kommun som redan efter en dag har skickat ut handlingarna för grannehörande så att handläggningstiden kan gå snabbt. Under tiden som grannehörande är ute kan handläggaren gå igenom handlingarna och ev kompletteringar göras av oss. Gillar rutiner som spar tid!

Här är fasaden mot sydväst och här finns både uteplats under tak samt poolområdet i syd.
Kan det kanske bli klart till nästa sommar så man kan får ta sig ett dopp?


Jag ser fram emot att följa byggprocessen och hoppas kunden kommer att trivas riktigt bra i sitt nya hus när det står klart.

Önskar er en riktig härlig sommar!
Det är ju 1 juni idag!


Denna bild tog jag utanför en annan kunds hus i Österåker när jag åkte förbi efter ett kundmöte i slutet av april. Ett fantastiskt sjöställe!

Må bäst!