New England hus

New England hus

onsdag 2 juni 2021

Enplansvilla för två i New Englandstil

Hej på er kära läsare!

Detta blogginlägg är det den nyanställda Louise som skriver och här kommer jag presentera mitt första stora husprojekt jag har fått ta mig an. 

 

Inspirationen till detta hus kom från vår nylanserade Villa ”Vera” men igenom processen utvecklades det till ett helt nytt unikt hus. 


Huset har en byggnadsarea på 192 kvm. Med terasstak blev byggnadsarean 270 kvm. 

Huset är en enplansvilla med en boyta på 160 kvm.
Här har vi baksidan av villan som jag personligen tycker är  husets vackraste sida. 


Huset har flera uteplatser i olika väderstreck så man kan uppleva solen under alla dygnets soltimmar. Självklart finns Heidis signum med - Den utvändiga öppna spisen som pryder husets ena gavel. 
Här ser vi husets entrésida som är välkomnande med sina dubbeldörrar och sidofönster.


Klicka in på videon för att se en virtuell rundvandring i huset.


Villan och garaget kommer byggas i Köping till ett par där deras barn flyttat hemifrån så huset är anpassat för just dessa två. Kunden ville ha ett vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning med öppet till taknock. 


Då de ville ha en enplansvilla så hade de en bild av att de skulle ha en korridor med rum på var sida. Kunden hade även en tydlig bild av hur hallen skulle se ut. De ville att hallen skulle vara genomgående och att man skulle se ut till andra sidan. 

Kommer du in genom entrén är det detta du välkomnas av. 
Det finns kapprum på båda sidorna samt sittbänkar närmast entrédörren.


Denna bild visar vyn från andra sidan där du nu ser entrédörren med dess pampiga fönster över.


Går du till vänster kommer du in till kök, vardagsrum och matplats i en öppen planlösning med öppen taknock i hela rummet.


Köket är stort och luftigt med köksö för umgänge med vask, ugn, spis och vinkyl:När man står vid köksön har man full översikt över matplats och vardagsrummet. Köksön ger köket en inbjudande karaktär och sammansluter med matplatsen.


I vardagsrummet finns en öppen spis placerad i mitten av gavelväggen.
Detta är vyn från köket och längst bort i hallen till vänster finns sovrummet.


Kunden är en par där deras barn flyttat hemifrån så de ville endast ha ett sovrum och ett gästrum. Vi la lite extra krut på deras sovrum och skapade en pampig känsla med öppet till taknock med mycket fönster utblickande mot poolen och utsikt över Mälaren. 
Intill sovrummet har de sin egna walk in closet.


Mitt emot sovrummet finns ett stort badrum med dubbla handfat så de får var sin sida. 


Gästrummet har också utblick mot poolen och intill rummet finns ett litet badrum med toalett och handfat.Tvättstugan är rymlig med bänkyta, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. 
Via tvättstugan kan du även komma ut till terassen med poolen.


Uteplatsen är stor med umgängesytor under och utanför terasstak. Terassen är uppbygd i tre nivåer av estetiska skäl och på den lägsta nivån finns poolen.


På verandan finns även en öppen spis på utsidan där man kan njuta av värme en kylig sommarkväll.


Kunden hade en tydlig bild av hur planlösningen skulle se ut men utseendet gavs det friare tyglar till mig. Utgångsobjektet var villa Vera och i början la jag fokus att få husen lika varandra men genom processens gång så gick huset ifrån originalet och blev ett unikt objekt. 

Villa Vera har en takkupa på framsidan och det ville vi få in på detta hus. Det mixades och trixades mycket på framsidan med olika storlekar och antal kupor. Tillslut resulterade det i en utbyggd entrédel med takkupor på vardera sida. På baksidan av huset kom vi fram till ett utseende ganska snabbt. Sedan var det främst fönster och storlek på gaveln som behövde ändras. 


Nedan visas utvecklingsprocessen från första till sista förslag.Tack för mig! Ser fram emot att få visa er fler av mina projekt. 
Önskar er en riktig härlig sommar!