New England hus

New England hus

torsdag 20 november 2014

Fritidshus i New England stil

Nu är bygglovshandlingarna klara för fritidshuset i New England stil som kommer att byggas på västkusten.


Fritidshuset har en byggyta på 120,6 kvm utan terrasstak och har en byggyta med terrasstak på 160 kvm. Terrasstaken alá American Porch är guld värd både om sommaren och vintern.Detta hus skulle lätt kunna användas som ett fast boende för den lilla familjen då det har allt. På nedre plan finns ett stort vardagsrum och kök, två sovrum, stort badrum med plats för tvättmaskin, kapprum. På loftet finns plats för ett stort sovrum och TV-rum.


Boyta plan 1 - 102,5 kvm
Golvyta plan 2 - loft - 67,5 kvm


Jag har bloggat tidigare om arbetet med detta fritidshus i New England stil. Om du önskar se fler bilder, klicka HÄR. Jag provade också med eller utan synliga balkar på huset. Vi provade utan, med många eller få. Vi provade liggande panel inne i hela huset och utan. För fler bilder klicka HÄR.

Såhär blev slutförslaget när det gäller vardagsrummet och kök:


Från köket har man full koll på hela huset.


Här finns det gott om utrymme för umgänge:


På nedre plan finns två sovrum. Här är master bed som har inbyggd förvaring med ett fönster mellan:


I barnens sovrum finns plats till två sängar. Om man önskar fler sovplatser kan man välja att ha våningssängar.....


..... men i detta fritidshus finns även ett loft där det finns plats med ett extra sovrum med inbyggda sängar som är 160 breda. Gott om plats med andra ord.På loftet finns även plats för en TV-hörna:
 

Trappan till nedre plan går ned precis vid takkupan. På vänstra sida finns plats till förvaring. Med skjutdörrar med speglar upplevs rummet större.


När man kommer in igenom ytterdörrarna finns ett kapprum på högre sida och trappan upp till loftet på vänstra sida. Man ser helt igenom huset:


Huset skulle byggas på en tomt med prickad mark precis där det var som lämpligast att bygga. Efter samtal med kommunen där kunden fick till en visning av tomten med handläggaren insåg kommunen att bästa stället var att bygga på prickad mark. Inga av grannarna hade något emot att man fick bygga där. Ibland blir man bara glad när kommunens handläggare använder logik istället för regler. Detta blir jättebra och kunden är jättenöjd!

Så mitt tips till er som bygger. Ta ett snack med kommunen innan ni lämnar in ansökan om det är något som strider mot detaljplanen. Ibland har kommunen lösningar på problemet och man kan gå runt reglerna utan att det blir till någon nackdel för grannar och omgivning. Mindre avvikelser brukar få en bra lösning. Det kan ta lite extra tid, men det är det värt. Huset skall ju stå länge, så några veckor här och där har inte så stor betydelse när man ser på helheten.


Det positiva med denna lösningen var kunden kan bygga där marken är som planast då det är en sluttande bergtomt. Både hus och mark ser bättre ut med denna lösningen.


Uteplats i ost och väst. Uteplatsen i väst har fått en stiltypisk American Porch:


På uteplatsen mot väst finns en dörr från köket. Här tror jag att man kommer dricka morgonkaffet en solig sommarmorgon:


Jag önskar kunden lycka till vidare med sitt projekt. Nu börjar upphandling, materialval och byggande. En spännande och rolig resa som tar en hel del kraft, men det blir det värt när man får sitta här och se på solnedgången.


Önskar er en riktig trevlig dag!