New England hus

New England hus

onsdag 26 november 2014

Arkitektritad New England hus på Lidingö

Bygglovshandlingarna för detta vackra New England inspirerade hus är nu utskrivna och skickade till kund. Huset kommer att ligga på Lidingö utanför Stockholm och har en vacker utsikt över vattnet.


I bygglovshandlingarna finns där med fasadritningar, sektionsritningar, planritningar, situationsplan och så lägger jag med några 3D bilder då jag tycker man får en bättre uppfattning av huset om man ser det i 3D.


Huset ligger på en kuperad mark så i källarplan finns både plats med garage, en lägenhet och massor med förvaring.


Här i söder har vi även lagt till en utomhuspool.


Huset har flera uteplatser under tak. På uteplatsen i väst med utsikt över vattnet finns en utomhus-spis. Här kan man sitta under sommarkvällarna med en fantastiskt utsikt och eld i brasan.


Här är två inspirationsbilder på vackra New England hus som kunden visade mig innan projektets början. Bilderna är hämtade från Pinterest. Som arkitekt ber jag alla mina kunder om att skaffa ett Pinterest konto för att lättare förstå vilka bilder som dom har i sitt huvud om sitt drömboende. Det är lättare att se och förstå bilder än bara en ren beskrivning.


Båda dessa inspirationshus har fönsterluckor, men efter att ha provat fönsterluckor på huset valde vi bort det. Vi valde också lite mer luft mellan spröjsen i fönstren. Detta New England hus har alltså inte stort antal spröjs som man ser på flera New England hus.


När jag började med projektet visade jag två olika förslag som byggde på inspirationsbilder och en kravlista från kund. Dessa förslag har jag skrivit om tidigare på bloggen. Klicka HÄR om du vill se dom.

Förslag 1 såg såhär ut:


Förslag 2 fick detta utseende:


Slutversionen blev en kombination av dessa:


På Youtube har jag lagt upp en virtuell rundvandring i huset.
Klicka HÄR för att komma till filmen.

Kunden hade vissa funderingar på kulör på fasaden. Dom hade tanke på vitt, men skulle gärna vilja se grått med vita detaljer. Vi provade olika kulörer:


Det blir nog ett vitt hus i slutändan. Fast det var inte helt fel med dom andra färgerna hellre!

Detta New England hus har en stor och praktiskt entré med kapprum bredvid entrén:Innanför entrén finns hallen med trapp upp till övervåningen där det finns 3 sovrum, 2 walk-in,  2 badrum och 1 allrum.
Bredvid hallen finns tvättstugan som även har egen ingång. Från ett av badrummen och föräldrarnas Walk-in finns det ett tvättnedkast rakt ned i tvättstugan. Väldigt praktiskt och smidigt.


På nedre plan finns ett badrum som ligger bredvid gästrummet. I badkaret kan man ligga och njuta av utsikten:


Gästrum i kombination med kontor:


Här är plan 1 som 3D bild. Boyta på plan 1 är 161,5 kvm.
Köket är rymligt och har dörrar ut till verandan i väst. I ena hörnet finns ett skafferi med plats för mycket förvaring. I köket finns också en öppen spis:


Mellan kök och vardagsrum finns skjutdörrar som troligen mest kommer att vara öppna.Bredvid vardagsrummet ligger köket:
Huset ligger högt, så vardagsrummet har en slående utsikt över vattnet.


På övre plan finns som jag nämnt tidigare  3 sovrum, 2 walk-in closet, 2 badrum och ett allrum. Boyta på plan 2 är på 124 kvadratmeter.


På övre plan finns TV-rummet som har full nockhöjd och en fantastisk utsikt över vattnet:


3 Sovrum på övre plan:

Master bedroom har två dörrar bak sänggaveln. En leder till en stor walk-in closet och den andra till föräldrarnas badrum:


Badrummet:


Två stora barnrum finns också på övre plan.
Detta har en egen walk-in closet med bra förvaring av både kläder och leksaker.


I det största sovrummet har vi valt en hel vägg med skjutdörrar. 
Rummet kommer upplevas ännu större och rymligare. Perfekt för lek och umgänge.


På grund av att tomten är kuperad har vi valt att ha garage under huset. Här är hela källarplan med sin boyta på 147 kvadratmeter (inkl garaget på 40,5 kvm):


Här finns det gott om plats till förvaring.
En lägenhet i källarplan har också fått plats. Perfekt för gäster, au-pair, generationsboende eller rent av som uthyrning. Ungarna kommer kanske älska denna när dom växer upp och det är svårt att få tag på ett bra boende.

Lägenhet i källarplanNu har alltså kunden fått bygglovshandlingarna. Nu skall dom göra upphandling från husföretag och se till att bygget får fart. Till nästa jul är det troligen inflyttningsklart!
Det skall bli spännande att få följa projektet.

Ett vackert hus!


Jag fortsätter att jobba med ett annat spännande projekt som jag kommer att visa inom kort.

Önskar er en riktig trevlig första advent!