New England hus

New England hus

torsdag 18 juni 2015

New England hus i Djursholm

På en mycket vacker och lätt kuperad tomt i Djursholm står ett hus som inte alls är något att ha. Jag är inte av den sorten som säger "riv" när jag ser ett gammalt hus, men just detta huset sa jag "riv" åt. Det var i mycket dåligt skick golv som var så sneda att man undrade på om man tagit sig en hutt innan man gick in i huset och en mögeldoft som var så påtaglig att en mögelhund skulle gått bersärkagång. 

Även köparen av tomten hade bestämt sig för att riva huset och vill nu har ett ståtligt klassiskt New England inspirerad hus på tomten. Såhär tänker vi att det skall bli!

New England hus - entré


Lite före och efter bilder så ni förstår vad jag menar med att det gamla huset inte var så mycket att ha. Om jag visat insidan hade ni förstått det ännu mera - det var rena katastrofen. Tomten är däremot väldig vacker:


Huset baksida mot väster:

New England hus med pool


Vid entrén skall det byggas ett tillhörande dubbelgarage om 40 kvadratmeter.Även ett Attefallshus skall sättas upp innan huvudhuset byggs. I början är det tänkt att användas som bostad under en kortare period medan det stora huset byggs upp. Visst kan man bo i detta huset några månader om man endast är två? Sedan är det tänkt att användas som uterum.


Kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar kan köpas till detta Attefallshus som kallas Filippa. Ritningarna kostar endast 5.900,- och då får du färdiga arkitekt- och konstruktionsritningar samt en U-värdesberäkning på konstruktionen. Just detta huset är justerad så att det finns plats för tvättmaskin och torktumlare i badrummet.


Besök gärna min HEMSIDA om du vill se alla Attefallshus som jag säljer ritningar till. På bilden ovan ser man utsikten mot huset från insidan av Attefallshuset medan man på bilden nedan ser utsikten precis utanför Attefallshuset.


Attefallshuset kommer att stå på ena sidan om poolen så att huset och Attefallshuset ramar in poolen på baksidan av trädgården.


Husets byggyta är på 181 kvadratmeter.

Boytan på plan 1 är på 157 kvm medan plan 2 har en boyta på 147 kvadratmeter.

Planlösningen i 3D på plan 1 är öppen och luftig med sina 3 meter i takhöjd. 
Här finns kök, vardagsrum, TV-rum samt badrum och stor hall.


Planlösningen på plan 2:
Här finns 4 sovrum, allrum, 2 badrum, tvättstuga samt ett walk-in closet som är kopplad till master bedroom och tvättstugan.


Välkommen in!
En välkomnande hall där man ser rakt igenom huset och ut mot trädgården och poolen:


Köket är stort och rymligt. Här kan man både gå ut till poolen och från sidan kan man gå ut till sin lilla uteplats i öster för att dricka sin morgonkaffe.Att ha utgång från kök och matplats är smidigt. Ibland när det är sådär lagom väder som det ofta är i Sverige kan man välja sitta inne, men ändå känna som man sitter ute om man bara öppnar dubbeldörrarna.


Mellan kök och vardagsrum är hallen där även den öppna spisen är placerad. Den kan avnjutas från både köket, hallen och vardagsrummet:


Här från vardagsrummet har man både koll på vad som händer i resten av huset och vad som händer ute i trädgården:På ovanvåningen finns ett allrum med balkong ut mot trädgården:


Allrummet har ryggåstak som gör det upplevs extra rymligt:


På ena sidan bredvid allrummet ligger master bedroom med tillhörande walk-in closet och badrum. För att få en öppnare känsla på övre plan valdes dubbeldörrar mellan sovrummet och allrummet.


En vacker utsikt från sovrummet som har full nockhöjd:


Från ena sidan av sovrummet kommer man till sitt walk-in closet som har koppling till tvättstugan som ligger bredvid:


På andra sidan av master bedroom finns master bath med dubbla handfat, badkar och rymlig dusch:Bygglovshandlingarna är nu inskickade för detta New England hus. Nu kommer en spännande tid till mötes för kunden där upphandling hos husleverantör skall ske samt beviljande av bygglov. 
Vi hoppas det står uppe till våren/sommaren 2016.

En virtuell rundvandring i huset hittar du på Youtube. Välkommen in:I morgon är det midsommar. Några dagar till skall jag jobba, sedan är det en välförtjänt semester som hägrar. Härligt att kunna avsluta våren med detta trevliga projekt.
 Det blir mycket hängmatta, bok och härliga ridturer i sommar. Då vi även har ett ridhusprojekt på gång på gården blir det nog en hel del av det också. Ni lär få följa det under sommaren. Blogginlägg kommer!Jag önskar er alla en riktig härlig midsommar!