New England hus

New England hus

torsdag 30 oktober 2014

Bygglovshandlingar klara för New England hus i skärgården

Nu är bygglovshandlingarna klara för detta vackra New England inspirerade hus som skall byggas i Stockholms skärgård. Tomten som huset skall stå på är ett av dom vackraste tomterna jag har varit med om - det är som en halvö mitt i vattnet. Och här kommer huset att stoltsera med utsikt rakt i söder mot fjärden utanför.


Detta blir ett klassiskt hus i New England stil med liggande träpanel och svarta fönsterluckor. På taket har vi planerad att använda Benders Carisma granit och på terrasstaket som endast har 8 graders taklutning tänker vi oss dubbelfalsad svart plåttak.

Jag har tidigare bloggat om huset. Fler bilder hittar du HÄR. På YOUTUBE har jag också lagt upp en video med en virtuell rundvandring i huset. Välkommen in!

Vi gjorde lite ändringar från dom första förslagen. Provade t.ex olika lösningar i hallen.

Frågan var om vi skulle ha en bänk där eller förvaring under trappan:

Så här ser entrén ut med en fast bänk:


Såhär ser entrén ut med förvaring under trappan:


Båda lösningar är snygga, men slutligen blir det förvaring under trappan. Förvaring kan man aldrig få för mycket av.

När jag jobbar med att rita hus möblerar jag huset så att man ser vad man får plats med och lite tips om olika sätt att ställa möbler. Jag har otaliga möbler och detaljer i mitt 3D arkitektritningsprogram Chief Architect och en spegel som jag föll för var denna som jag placerade i badrummet:


Det roliga var att kunden hade precis varit i USA och hittad fantastiska möbler från RH interiors.
Döm om min förvåning när jag hittade just denna spegeln i deras kataloger:


Den är så otrolig snygg. RH interiörs kataloger är som julafton för sådana som mig. Jag fick låna katalogerna av kunden som tänker skeppa hem möbler till sitt nya hus från USA. Jag kanske hakar på, men det är så mycket fint att jag vet inte vart jag skall börja.
Här finns ju allt! Det här lär blir dyrt!

Denna köksön skulle faktiskt passa mitt i köket i huset:Eller varför inte några av dessa matbord?RH interiors hemsida finns ännu flera. Det är bara att klicka inom och sukta.

Husets sovrum har den mest magiska utsikten ut mot havet.


Vilken säng skulle passa? Här är några från RH interiors:


Det är bara att välja vilken stil man önskar. Som ni ser så finns här detaljer som passar dom olika stilarna. Har man ett master bedroom med master bath så kanske man vill ha samma stil i sovrummet som i badrummet. 

Denna sängen skulle passa......


.... med detta badrum:


..... och denna soffgrupp:


En av mina favoritsängar är denna. Observera speglarna bakom sänglamporna. Dom ger en riktig läcker effekt:


och när det gäller badrum gillar jag dessa väldigt mycket:


.......eller denna:


..... eller varför inte denna?


Oavsett vilka möbler kunden väljer så kommer det blir helt makalöst. Det blir ett vackert hus. På tomten finns redan denna gamla stödmur och stora ekar på var sin sida om trappan ned mot havet och bryggan. Lyktorna finns också - och stora buxbom på var sida om gången:Denna uteplatsen som har skydd från havets vindar och med öppen spis kommer att vara ett favoritställe:


Lösningar på hur man inreder ett vardagsrum är otaliga. Jag gjorde några olika lösningar för detta vardagsrummet:
Det finns som sagt otaliga lösningar på hur man kan inreda ett vardagsrum. Smaken och val av möbler påverkar detta i högsta grad. Skulle önska jag hade några av möblerna från RH interiors i mitt arkitektprogram:

Denna chaiselongen är nog en av dom snyggaste jag sett:


Läcker soffa med urläckra fåtöljer:Denna halvfärdiga rustika stilen på soffor tilltalar mig. Jag själv gillar att göra saker klart, men något med dessa soffor och fåtöljer är bara läckert.


Ren klassisk stil med jordtoner. Harmoniskt.


Ha förtröstan - inte allt det vackra finns bara i USA. Jag har faktiskt sett att en hel del saker som RH Interiors har även finns hos svenska Artwood. Dom har nog varit på samma mässor.

Huset som jag nu har ritat klart och gjort klart bygglovshandlingar för har denna entré:


Plan 1 har stora umgängesytor:


Plan 2 har 3 sovrum, 1 allrum, tvättstuga och 2 badrum:


Husets totala boyta är på 275 kvadratmeter.
Här blir det skönt att bo!

Önskar du titta på fler av dom hus jag ritar. Titta på mitt företags hemsida under referensobjekt.