New England hus

New England hus

torsdag 10 februari 2022

Pampig hästgård i New England-stilHej på er!

Här kommer Louise med ett nytt projekt som jag ska presentera för er. Jag har fått äran att göra en pampig hästgård med gårdshus, stall, ridhus, garage och fritidshus.

 

När jag var liten älskade jag att leka med leksakshästar men framför allt att bygga leksakshästarnas gård. Den mest rogivande delen var att få göra fina miljöer med hästhagar, ridbana och stall. Nu i vuxen ålder får jag göra en hästgård i mitt jobb och det känns som att mitt inre barn fick komma fram. Hade lilla Louise vetat om att hon skulle få jobba med det hon lekte med hade hon tappat hakan. Känns så underbart att få leva i min dröm.


Gårdshuset

Detta projekt var en fröjd att jobba med för kunden var väldigt trevlig och tydlig med sina önskemål så allt gick snabbt fram. Gårdshuset har sitt ursprung från Villa Gunilla. Kunden ville lägga till balkonger på vardera sida samt ha en extra frontespis mellan de två frontespiserna på baksidan. De ville även göra huset större och ha två utbyggnader på gavlarna. 


Likheterna mellan Villa Gunilla och detta hus ser man tydligt på baksidan av huset. Nedan kan man se likheterna husen.


Villa Gunilla:

Förslag 1:
Förslag 2:
Slutresultat:


Hur huset skulle se ut utvändigt kom vi fram till snabbt. Redan under förslag 2 kände sig kunden nöjd med utseendet. Efter detta lade vi fokus på om huset skulle ha svarta eller vita fönster. Nedan ska jag visa utvecklingen från förslag 1 till slutresultatet på entresidan. Efter att kunden sett förslag 1 ville de att entrésidan skulle matcha baksida så de vill ha terasstak runtom hela huset. Det ordnade jag och resultatet blev riktigt snyggt.


 Förslag 1:

Förslag 2:
Slutresultat:

Här kommer bilder på slutresultatet.
En virtuell rundvandring i gårdshuset finns på Youtube. 
Klicka på bilden nedan för att komma dit.Nedan presenteras bilder på husets insida.

Huset ha en byggnadsarea på 242 kvm. Med verandatak har det en byggnadsarea på 318 kvm. 

Plan 1 med boyta 215 kvm:


Plan 2 med boyta 164 kvm:

När man kommer in genom entrén möts man av en stor luftig hall med öppen taknock. Du ser igenom till vardagsrummet och dess utsikt mot poolen. I hallen finns två trappor på vardera sida som leder en upp till övervåningen. Plan 1 har en öppen planlösning med vardagsrum, kök och matplats. Vardagsrumsdelen har öppen taknock med övervåningen trappor runtom. 
Fördelen med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum i detta hus är att du kan stå i köket och laga mat samtidigt som du kan umgås med din familj eller gäster i vardagsrummet. 


Köket är stort och välutrustat med en köksö i mitten. Där kan man stå och laga mat samtidigt som man tex hjälper sitt barn som gör sina läxor vid köksbänken.Framför köket finns en matplats där du kan äta samtidigt som du tittar ut mot hästhagarna och pooldäcket.


Intill köket finns en matsal i ett glasrum så du får känslan att att sitta ute medan du befinner dig inne i värmen.

 
I köket finns en dörr som leder till tvättstugan samt till ett skafferi. detta rum kan även användas som groventré. Här finns gott om plats för förvaring. Groventrén har stengolv.Bredvid vardagsrummet finns ett TV-rum som du kan stänga in dig med svarta industridörrar. Med den stora TV:n får rummet lite av en biokänsla samtidigt som du får in ljuset från de stora fönsterpartierna.Här har vi en hall från vardagsrummet som leder en till husets champagneria. I korridoren finns även dörrar in till ett badrum och ett sovrum.


Champagnerian är det vuxna umgängesrummet med vinkyl längs ena väggen. Det är kanske hit du går när middagen är över och du bjuder ditt sällskap på sängfösaren.Rummet intill är ett sovrum som även kan användas som kontor. Badrummet på plan 1 har handfat, toalett och dusch.


Går du upp för trapporna kommer du till ett luftigt rum där du kan se ut mot hagarna genom de stora fönstren i frontespisen. Du kan även blicka ned till vardagsrummet och entrén. Masterbedroom är på 26 kvm. Ligger man i sängen och tittar ut blickar man ut över hästhagarna. Åt höger kan man gå ut till husets balkong.Sovrummet har ett eget badrum med dubbla duschar. I badrummet finns även ett eget rum för toaletten.


Det som gör denna sovrumsdel riktigt pampigt är att det inte bara finns en stor walk in closet utan två stora walk in closets. 
Familjen som bor i detta huset har två barn. En dotter och en son. Sonen ska få bo i sitt egna fritidshus på 40 kvm. Dottern bor i huset och har sin egna del på övervåningen med ett eget vardagsrum.


Här har vi dotterns sovrum på 19 kvm med öppen taknock. Intill sovrummet har dottern sin egna walk in closet. 

Andra badrummet på övervåningen är till för dottern och tillgänglig för tredje sovrummet. Detta badrum har också dubbla duschar men även ett badkar. Tredje sovrummet är på 16 kvm. Det har utsikt mot hästhagarna och har utgång till balkongen åt vänster. Gästhuset

På gården intill huset finns ett gästhus på 40 kvm. Detta gästhus är vårt Fritidshus "Heidi" 40 kvm med fönster som matchar med villan. I detta gästhus ska kundens tonårsson bo i då han söker sitt egna krypin.
När du kommer in i huset kommer du till en liten hall med förvaring under under trappan till höger. Framför dig har du badrummet och till vänster sovrummet. Går du till höger kommer du ut till vardagsrummet och köket.


Sovrummet är på 10 kvm och har gott om förvaring med garderober längs ena väggen. 


Vardagsrummet känns luftigt med dess öppna taknock och många fönster.


Köket är litet med ändå fullt utrustat med ugn, spis, bänkkyl med frysfack, förvaringlådor och vask. 


I badrummet finns plats för dusch, vask, toalett och en tvättmaskin.


På loftet finns också plats för en dubbelsäng. Takhöjden i nock är 1,78 m och takfönster gör att loftet känns ljust och rymligt.


Garaget

På motsatt sida om fritidshuset har vi garaget. Garaget har ett isolerat loft som går att inreda till en liten lägenhet. En virtuell rundvandring av garaget där man kan se hur loftet kan inredas finns på YouTube.
Stallet

Stallet på hästgården har 8 boxar. I de flesta boxar finns tillgång till en liten hage utanför boxen som hästarna kan gå ut till. Stallet har ett loft som kan användas som hö- och förvaringsloft. Stallet är vitt och ljust med hög takhöjd. 
Här finns stallets uppvärmda sadelkammare med gott om förvaring. I stallet finns även ett täckesrum för upphängning av alla täcken smat tvättmöjligheter. 


Foderkammaren är stor så man får in alla hästars foder.


Bygglovshandlingar för denna gård är inskickade till Munkedals kommun. Vi ser fram emot att se denna gård växa fram.


Tack för mig! Snart kommer jag med fler inlägg till er med husprojekt jag håller på med just nu.