New England hus

New England hus

torsdag 14 oktober 2021

New England hus med rustika glasutbyggnader


Hej på er!

Här kommer Louise igen för att presentera ytterligare ett hus jag skapat tillsammans med kund. 

Detta hus är en enplansvilla med en byggnadsarea på 173 kvm och tillsammans med uterummen hamnar den på 304 kvm. Villans boyta ligger på 141 kvm med två loft med en gemensamt yta på 16,6 kvm.

Det som gör detta hus unikt är dess stora rustika uterum i glas som kommer byggas av träd taget från Smålands skogar. Dessa utbyggnader kommer kunden att utföra själv då kunden är en skicklig timmerman och de arbetar med trä och design till vardags. 

Kunden hade en väldigt tydlig bild över vad de ville ha så detta projekt flöt på mycket lättsamt och resulterade i ett riktigt snyggt hus. 

Här har vi husets baksida som vätter mot en sjö. 
Personligen tycker jag detta är husets finaste sida. 


Här har vi utsikten från där huset ska placeras. Det är verkligen en drömmig syn. Det var är Heidi och jag satt tillsammans med kunden på vårt första kundmöte i somras. 
Det kan vara den bästa mötesplatsen jag varit på. Den är svårlagen.
Här har vi husets framsida med entrén i mitten med frontespis över och två utbyggnader som ramar in allt.


Det vi ser nedan är garaget som till viss del ingår till huset och där man kan komma in till groventren via garaget. Längs långväggen finns förrådsutrymme som alltid är behövligt.
Villan är anpassad för ett par men där det finns plats för deras vuxna barn att hälsa på. 
I ena änden av huset har vi parets sovdel och i andra änden finns gästdelen med två sovrum med var sitt sovloft, så att många kan komma och hälsa på. 
I mittendelen är det full nockhöjd och öppen planlösning med kök, matsal och vardagsrum.


När du kommer in i hallen är det första du möts av synen av vardagsrummet med den öppna spisen. 


Sitter du i soffan är det denna syn av hallen du ser. 
Hallen har full nockhöjd som resten av vardagsrummet.


Huset har en öppen planlösning med vardagsrum, kök och matsal. Rummet har full nockhöjd och synliga takbalkar för estetiska skäl.


Köket är luftigt med gott om yta för matlagning. I köket finns en vedugn som kommer komma till användning när elen går vilket kan hända rätt ofta där kunden bor. En lösning som är väldigt praktisk men också riktigt snygg. 


I köket finns en köksö där du kan stå och laga mat samtidigt som man blickar ut mot matplatsen och vardagsrummet och vidare ut mot sjön. 
Huvudsovrummet har full nockhöjd med synliga balkar för dekoration. Ligger du i sängen har du god möjlighet att ta in utsikten av sjön genom de stora glaspartierna.Här har vi hallen från köket som ligger mellan sovrummet, badrummet och klädkammaren.


Nedan har vi stora badrummet som ligger bredvid huvudsovrummet. 
Badrummet är lite extra lyxigt med både dusch och badkar. 


Intill badrum och sovrum finns en klädkammare där man även kan komma in från garaget. 


Via klädkammaren kan du komma till groventren och tvättstugan. Det är mycket praktiskt att ha sin klädkammare så nära en tvättmaskin så man enkelt kan sortera smutstvätt och lägga in ren tvätt.


Groventren är mycket rymlig och här finns även även ett teknikrum som göms bakom skjutdörrarna. Via groventren kommer du ut till huvudentrén.


I andra änden av huset finns gästrummen med sovloft. Nedan ser vi sovrum 1 på 13,9 kvm.


Loftet rymmer en dubbelsäng och känns luftigt med mycket ljusinläpp.


Andra sovrummet är på 11,93 kvm och är uppbyggt på sama vis som första sovrummet. 
Även den har ett sovloft med lofttrappa upp. Intill sovrummen finns ett tillhörande badrum. 
Badrummet går att komma åt via vardagsrummet och är gästernas badrum. 


Mellan sovrummen finns en hall som leder ut till det inglasade uterummet.


Uterummet är till för umgänge och plantering. I rummet ryms plats för lek och ett stort långbord som rymmer flera gäster. 


Huset har även en uteplats som inte är inglasad. 
Uteplatsen har en öppen spis och med utsikt mot sjön. 

Tillsammans med kunden har vi funderat över olika typer av material på öppna spisen. Alla alternativ är väldigt snygga men som ni ser får rummet en helt annan stämning med sten än med vit puts. Ska bli spännande att se vad de väljer i framtiden.

Nedan visas dom olika alternativen:
Kunden har funderat länge på vilken färg de ska ha på fönstren. De är väldigt förtjusta i svarta fönster som även passar deras inredningsstil riktigt bra. Men de har velat lite då vita fönster också är väldigt fina. Här har vi bilder på huset med svarta och vita fönster. Som ni ser är båda väldigt fina på sitt sätt och det är svår att välja vilket. 

Tillslut blev det svarta fönster som kunden valde. Via en omröstning på vår Instagram där vi frågade våra följare vad de hade valt så svarade 67% efter att ha sett de första bilderna att de ville ha vita fönster. Men när de fick se bilderna nedan där man kom närmre huset var det 54% som valde svarta fönster. På Youtube finns en virtuell rundvandring i huset. Klicka på bilden nedan!
Välkommen in!


Tack för mig! 

Ni kommer nog se mig snart igen då det jobbas på för fullt med nya projekt. 


Här är Heidi och jag på en tomt i Stockholm skärgård där jag har ritat första förslaget på ett fritidshus. Ser fram emot att få presenterat detta inom kort.