New England hus

New England hus

torsdag 21 januari 2016

Beachhouse Living - Inspiration från en av mina kunder

Här kommer ett bloggtips där en av mina kunder bloggar om sitt husbygge av ett New England hus i Schweiz som jag har ritat. Katrin Rohner skriver på tyska, men hon plockar fram fantastiskt trevliga bilder och spanar mycket på saker som skulle passa ett New England hus även i Sverige. Samtidigt kommer ni att få följa henne och hennes familj under byggandet av deras hus som faktiskt Rörvikshus levererar.
Om ni inte kan tyska och vill läsa kan ni alltid köra Google översätt. Funkar rätt så bra!

Bloggen heter Beachhouse Living och du hittar den HÄR:


Precis som jag har Katrin även ett Pinterest konto där hon samlar inspiration till sitt hem.
Besök gärna hennes Pinterest! För er som gillar New England stilen är den klockren!
Här finns det mycket inspiration. I ärlighetens namn så står faktiskt Pinterest och Houzz för mycket av inspirationen jag söker när jag ritar hus till kunderna.

Jag ber alla mina kunder skaffa ett Pinterest konto. Det är lättare för mig att förstå vad man önskar och inspireras av när jag ser dom bilder som dom gillar. Det är ibland svårt att beskriva en känsla och vad man önskar i ord, men bilder säger så mycket.

Mitt egna pinterest konto hittar du HÄR om du önskar följa.
Jag inspireras från allt från vackra hus till smarta inredningsdetaljer.

Jag ritade som sagt Katrin och hennes familjs hus. Trots att jag satt i Sverige och dom i Schweiz fungerade det riktigt bra. Vi har ju samma stil och samma tänkt så det var lätt att förstå vad dom sökte och önskade. Telefonsamtal på engelska, 3D bilder och filmer bidrog till att det flöt på riktigt bra.
Jag var förstås på besök i Schweiz och träffade familjen innan jag satte igång. En bra relation från första början är A och O för att lyckas. Sedan är det väldigt viktigt att jag hade koll på tomten och väderstrecken.

Såhär kommer deras hus att se ut:


Det är väldigt likt mitt egna hus, men byggkraven på tomten skilde sig avsevärt så jag fick anpassa mig till dom krav som fanns. Om man tycker Svenska kommuner har för detaljerade planbestämmelser kan jag nog säga att just denna kanton i Schweiz hade ännu mer detaljerade krav. Ibland helt meningslösa, men ändå ..... Det är bara att anpassa sig.

När jag var klar med bygglovsritningarna gick det inte att det stod mitt namn på ritningarna. En Schweizisk arkitekt fick ta över och rita om huset som jag hade ritat så att det såg ut som om hon hade gjort det. Dom gillar inte att utländsk arbetskraft kommer och jobbar i Schweiz. Fast det fungerade jättebra - bygglov är beviljad efter mycket om och men från deras kanton (en slags kommun med väldigt byråkratiska regler). Rörvikshus levererar huset vilken dag som helst snart.


Jag har tidigare bloggat om detta hus. Vi har provat olika färger på fönster och fasad.
I början var det tänkt att det skulle vara svarta fönster, men nu blir det vita. Jag tror det är ett klokt val även om det var läckert med svart också.

Kolla gärna fler bilder på detta New England hus i Schweiz som jag tidigare har bloggat om. Klicka HÄR för att komma till inlägget.

Här är min egna gård i vinterskrud.
Det var detta huset som låg som grundläggande inspiration till familjen Rohners hus i Schweiz.Önskar er en riktig god fortsättning på det nya året!


Må bäst!