New England hus

New England hus

fredag 19 oktober 2018

Klassiskt hus i puts i Stocksund

Efter första förslagen och samtal med kund har jag nu utvecklat det klassiska huset i puts som jag jobbar med just nu. Vi börjar närma oss slutmålet med huset. Lite justeringar lär det nog bli innan det är helt klart, men huvuddragen liknar detta.


Huset har en byggnadsarea enligt planbestämmelserna på 176,7 kvm.
Takhöjden är 7,5 m. Då det är brutet tak räknas den från kuporna och även frontespiserna i sydlig och nordlig riktning.


Kunden önskade sig ett hus som ser ut som det alltid har stått där bland dom andra sekelskifteshusen i  Stocksund villastad utanför Stockholm. Ett gult putshus med rött tak kommer att smälta väl in i omgivningen.


En av utmaningarna var att göra ett garage i källarplan samtidigt som nedfarten inte skulle vara för dominant och ta för mycket yta.


Från vägen kan man endast ana att det finns en garagenedfart. Den upplevs inte som dominant. Framför huset kan man också parkera två bilar bredvid varandra.


Nedfarten upplevs som sagt inte från gatan, men endast om man kommer förbi huvudentrén. Den är väl dold för omgivningen. Groventrén kommer man åt i husets ostliga riktning om man går över "bron" som går över garageinfarten.

Från poolen och pergolan i trädgården går det snabbt att komma till groventrén och badrum/dusch som är placerad där. Smidigt vid ombyte när man vill ta ett dopp.


Boytan på plan 1 är 151,4 kvm medan boytan på plan 2 är 136 kvm. 
Källaren inklusive garaget är på 151,4 kvm.

Önskar du se mer av huset och få en upplevelse av insidan finns en virtuell rundvandring på Youtube.
Klicka på bilden nedan för att vandra inne i huset. På videon finns en öppen spis, men den byttes till kakelugn precis innan bygglovshandlingarna blev klara.Nedan visas 3D bilder av några av rummen. 

Entréplan i 3D:


Här finns en välkomnande entré:Rakt fram anar man vardagsrummet och utsikten mot trädgården.
Till höger finns ett kapprum, sedan köket och en liten toalett. 
Till vänster finns groventrén, trappa ned till källaren och en pampig trappa upp till ovanvåningen med sovrum, tvättstuga, allrum och walk-in closet.


Köket är stort och rymligt. Här finns gott om plats för både umgänge och matlagning.


I vardagsrummet som ligger mitt i huset finns det planterat för en klassisk kakelugn.


Vardagsrummet känns ljust och öppen med dom stora fönstren mot trädgården. Här finns även en dörr ut till en uteplats som ger morgonsol. 


På nedre plan finns även biblioteket som kan användas som både TV-rum, lekrum, bibliotek eller kanske även ett kontor.
Kunden önskade en litet mysigt rum med mörkare toner. Vardagsrummet och biblioteket kan stängas med skjutdörrar inbyggda i väggarna.


Familjen önskade gott om förvaring och groventrén har allt detta.
Här finns plats för kläder och prylar.


Ett badrum med toalett, handfat och dusch finns i groventrén och det skal vara lätt för dom som badar i poolen att kunna springa in på kakelplattorna för att duscha eller gå på toaletten.


Det finns även en liten gästtoalett vid huvudentrén.

På övre plan finns ett allrum, tre sovrum, två badrum, en rymlig tvättstuga och ett stort walk-in closet kopplat till föräldrarnas sovrum.

3D planlösning för plan 2:


Allrummet på övre plan är det första man möter när man kommer upp för trappan.


Det är stort och rymligt med dubbeldörrar ut till balkongen i sydlig riktning.
Bak TVn finns trappa upp till vinden.

Master bedroom med egen walk-in closet och badrum:


Även här finns utgång till balkong.
Som vanligt använder jag mig av Magdalena Martins fotografier när jag visar inredningsbilder på dom hus jag ritar. Hon är en riktig duktig fotograf stationerad i Paris. Kolla hennes vackra bilder som skapar en skön stämning i hemmet. MMPhotoArt
Bara det att följa henne på Facebook och Instagram gör att man får vackra bilder från Paris och hennes Montmartre presenterad nästan dagligen. Jag älskar det!


Badrum med plats för att göra sin makeup vid fönstret.
Walk-in closet som nästan skulle göra Carry i Sex and the City avundsjuk!


Barnens rum har delat badrum med badkar och toalett med egen dörr. Det är lite svårt att visa i en 3D bild, men det är en trevlig känsla att kunna stänga in sig när man vill ha lite privat på toaletten.Barnens rum är på 12 - 14 kvm. Fönster och fönsterkupor lyser upp rummet. På andra ändan finns en hel vägg med förvaring.I källaren finns garaget, pannrummet och massor med förvaring.
Här hittar du också ett allrum, gästrum och toalett.
Kan tänka mig att detta kommer att vara barnens ställe när dom blir tonåringar.

Källare med garage:


Förutom garage med förvaring finns här ett allrum med minikök där man kan spela biljard och umgås.


Trots att det är en källare fick vi plats med rätt så stora fönster för ljusinsläpp med att höja sockeln på huset och även göra några schakt vid fönstren så att dom kunde bli större och ge mer dagsljus.


Med större fönster känns det riktigt bra att kunna bjuda gästerna på ett stort gästrum i källaren med utsikt över trädgården. Badrummet finns rakt över korridoren.


Vi har haft några möten och nu skal kunden åter titta och ta in bilderna och ritningarna som jag har skickat. Det lär nog bli några ändringar, men huvudtanken med huset är vi överens om.

Snart skickas bygglovet in till kommunen och det skal bli så spännande att följa projektet från ritning till färdigt hus.

Önskar er alla en riktig trevlig helg!


Hoppas ni njuter av hösten med alla dess vackra färger!