New England hus

New England hus

tisdag 25 september 2018

Fritidshuset Margit med 30 kvm byggnadsarea

Nu kan jag presentera ännu ritningar på ett hus som man kan köpa ritningar till. Detta lilla hus har en byggnadsarea på 30 kvm och har en total nockhöjd på 4 m. Jag har kallat det för MARGIT!


Huset var tänkt att kunna användas som Attefallshus när reglerna skulle ändras från 25 till 30 kvm, men beslutet från regeringen verkar dröja så man måste söka bygglov om man vill sätta upp detta hus. Jag säljer ritningar och på min hemsida finns blankett för beställning av arkitekt- och konstruktionsritningar för detta hus.


En av mina kunder kontaktade regeringskansliet i veckan för att fråga om beslutet om att få bygga ett Attefallshus om 30 kvm och fick detta som svar:
”Hej!
Den sista april i år kom Boverket med förslaget om en utökning till 30 kvadrat som de tagit fram på regeringens uppdrag. Det är nu ute på remiss. När remissen är klar måste det klubbas i riksdagen. Som vi alla vet är lagstiftningsprocessen är lite långsam ibland. Men det finns brett stöd politiskt, så det är väldigt sannolikt att det kommer att gå igenom.

Vi jobbar på att få fram det tidigare, men jag vågar (tyvärr) inte lova före 1/7 nästa år.

Allt gott
/C-M”

Än så länge kan man endast bygga 25 kvm stora Attefallshus. Jag har ritat upp ett flertal 25 kvm stora hus som är otroligt trevliga och som har byggt runtom i vårt långa land. Besök gärna min hemsida för att se fler av dessa hus.


Skillnaden mellan 25 kvm stora Attefallshus och 30 kvm stora Fritidshus är 5 kvm som ger möjligheten till ett extra sovrum. 

Planlösningen på Fritidshuset Margit.

På plan 1 finns plats för hall, badrum, umgängesrum med kök samt sovrum.
Över badrum och hall finns plats för ett loft där man kan inreda med en säng.
Det är dock endast ett krypinn med 104 cm där det är som högst.


I detta hus har jag valt att ha sovrummet i direkt anslutning till vardagsrummet och ha glasdörrar mellan så att hela rummet och huset upplevs större. Man får ha gardiner att dra för om man önskar avskildhet. 


Skutdörren till sovrummet kan öppnas och skjutas åt båda håll så att man antigen kan ha halv öppning på ena eller andra sidan beroende på hur du vill ha det.


Jag har endast gjort ett förslag till inredning och kan tänka mig massor av lösningar. Man skulle kunna ha en vikdörr till sovrummet och haft en bäddsoffa där och ett stort matbord i huvudrummet. Det finns otaliga lösningar. Jag presenterar bara en. Du väljer vad som passar dig bäst!


Köket är litet, men här finns faktiskt allt för ett litet hushåll. Ugn, spisplattor (jag har lagt in två), bänkkyl med liten frys, vask och lådor för förvaring. På hyllan över diskbänken kan man ställa en micro om man skulle önska. Överskåpen sväljer en hel del köksprylar.


I hallen bakom köket finns 120 cm förvaring.

När man kommer in igenom entrédörren har man förvaring till höger, badrummet rakt fram och huvudrummet till vänster.


Badrummet är tillgänglighetsanpassad och det finns även plats med en kombimaskin för tvätt och tork. Dusch och toalett samt handfat med förvaring under finns.
Har man insyn i badrummet föreslår jag att man har frostat glas i fönstret. Man får då in dagsljuset, men ingen kan se in.


Detta hus är 30 kvm och du kan söka bygglov för att få bygga detta. Ritningarna jag erbjuder duger för bygglov. Du får även med konstruktionsritningar, V/A ritning, U-värdesberäkning, förslag till kontrollplan och brandskyddsbeskrivning. För detta betalar du kr 15.000,- inkl. moms.
Önskar du mindre förändringar såsom borttagning av fönster, spegelvändning, fasadändring, flytt av innerväggar tillkommer kr 3.000,-.Jag har tänkt luftvärmepump när jag ritat Attefallshusen. Med en luftvärmepump får man värme på vintern och kyla om sommaren. Med stora glaspartier och varma somrar som den vi hade nu i somras så kan jag säga att det är guld värt med luftkonditionering. 

Önskar du ritningar till detta hus kan du maila mig på heidi@dreamsandcoffee.se eller gå in på min hemsida och klicka på fliken Attefallshus. Längst ned på sidan hittar du en blankett där du kryssar i vilket hus du önskar köpa ritningar till.

Beroende på fasadfärg, panel och fönster kan ett hus få olik gestaltning och uppfattning. Jag har i förslagen nedan lagt till en annan liggande panel, småspröjsade fönster, längre takutsprång samt hörnbrädor och huset upplevs helt annorlunda. 


Med vit liggande fasad blir huset väldigt likt fritidshuset Marit som också har en byggnadsarea på 30 kvm men som har en annan planlösning med sovrummet separat på andra sidan om badrummet som är placerat i mitten. Klicka HÄR för att se Fritidshuset Marit.


Hoppas det kan vara av intresse och jag får höra ifrån dig!

Tills dess - må bäst!


Njuter av höst till häst!