New England hus

New England hus

torsdag 16 juni 2016

Pampigt hus med utsikt över golfbanan

Bygglovshandlingarna är nu klara för detta pampiga huset med putsad fasad som har en magnifik utsikt över golfbanan Söderby Golf i Uppsala. 


Jag har tidigare bloggat om det första förslaget HÄR. Huset är ritat tillsammans med ägarna enligt deras önskemål och behov. Lite ändringar blir det alltid från första förslaget till den slutliga, men grundtanken är kvar. I den slutliga versionen har vi lagt till garaget med egen verkstad så man kan gå mellan garage och hus utan att behöva gå ut.


På ena sidan om entrén finns garage, verkstad och groventré med tvättstuga.
På andra sidan om entrén och huvudhuset finns 3 mindre ungdomslägenheter med var sitt minikök, badrum och walk-in closet. Alla rummen har utgång mot verandan och uteplatsen i söder.


Ungdomarna har sin egna avdelning med egen uteplats och utomhus spa på verandan:


Huset är stort med en byggyta på själva huset på hela 439 kvadratmeter.
Byggytan för huset inklusive verandatak, entrétak och terrassen i syd är på 497 kvadratmeter.
Ett sådant stort hus kräver stor tomt och stora vyer vilket detta huset kommer ha.

Huset har en magnifik utsikt över Söderby golfbana:


Nedan visar jag 3D bilder från insidan av huset.
På Youtube har jag lagt upp en Virtuell Walk-through film på huset.
Välkommen in:


Från vardagsrummet som har full nockhöjd ser man hela vyn. Vardagsrummet är på 64 kvadratmeter men upplevs större med sin volym upp till tak:


Då tomten är kuperad fick detta hus bli ett souteränghus. Entrén är på ovanplan - kök och vardagsrum är en trappa ned:


Köket är avskilt från vardagsrummet men ändå känns det som i nära anslutning. Här är det både utgång till uteplatsen i väster och vikdörrar mot söder vid matplatsen som går att öppna på soliga dagar:
När man kommer in för den pampiga entrén ser man igenom hela huset:


På ena sidan om huset finns föräldrarnas sovrum, badrum och walk-in closet. På denna sidan finns även groventrén samt garaget:


På andra sidan om entrén finns två kontor samt ungdomarnas 3 lägenheter:


Planlösningen - entréplan.
Här finns garage, groventré, kapprum, föräldrarnas sovavdelning med stort sovrum, badrum och walk-in closet, 2 kontor samt 3 ungdomslägenheter med sovloft, walk-in closet och eget badrum:


Sovloft över ungdomslägenheterna:


Planlösningen nedre plan - souterängplan.
Här finns vardagsrum, kök med stort skafferi/förvaring, teknikrum, stort gym/relax med bastu och badrum.På vänster sida om entrén (Öster) så finns dubbelgaraget och groventrén. I garaget finns ett verkstadshörn. Då tomten är kuperad blir det några trappsteg upp till groventrén:I groventrén finns det gott om plats med förvaring. Det är i nära anslutning till familjens kapprum och tvättstuga. Även ett hörn för att tvätta av hundens tassar finns direkt när man kommer in igenom dörren. Vi som har hundar vet hur leriga dessa tassar kan bli och leriga tass märken vill man inte ha i hela huset.


Tvättstuga:

På vänster sida om entrén finns även föräldrarnas sovrumsdel med ett stort sovrum på drygt 23 kvadratmeter:Badrum med dubbelhandfat, dusch och badkar:


Stort walk-in closet på 13 kvadratmeter:


På andra sidan om entrén i väster finns ungdomarnas lägenheter samt 2 kontor.Det största kontoret på drygt 23 kvadratmeter har magnifik utsikt och utgång till terrassen i söder:Det lite mindre kontoret på 15 kvadratmeter har också utgång till uteplatsen i sydväst:På rad med utgång till terrass i syd och väster ligger ungdomarnas lägenheter på ca 27 kvadratmeter vardera.

Här är lägenhet 1 som är på 30 kvadratmeter.


Vadragsrumsdel med eget minikök:


Badrum:


Upp för den inbyggda trappan ligger sovloftet.


Ungdomslägenhet 2 och 3 är på 27 kvadratmeter. Här är lägenhet 2 som har en dörr till lägenhet 1.


Även här finns ett litet kök och trapp upp till sovloftet:


Alla ungdomslägenheter har eget badrum och walk-in closet.


Ungdomslägenhet 3 har egen ingång:På nedre plan finns förutom kök och vardagsrum även ett stort gym/relax:


Gymmet är stort och ljust. Här finns det plats med både gymmande och umgänge.


Från bastun har man koll på gymmet och kan se ut igenom dom många fönstren.


Detta är ett mycket stort hus, men det är ju inte bara ett hem. Det är även en arbetsplats - en plats att leva 24 timmar om dygnet! Jag hoppas och tror att ägarna kommer att gilla huset och leva i det.

Det tar lite tid från färdiga bygglovsritningar tills huset står uppe. Jag återkommer om något år med fler bilder när projektet börjar ta form.