New England hus

New England hus

torsdag 26 maj 2016

Solsidan - Klassiskt hus med puts

Arkitektritningar är nu klara för det klassiska huset på Solsidan som jag tidigare har bloggat om HÄR. Nu skall kunden göra upphandlingar med husleverantör samt få både rivningstillstånd på det gamla huset som står på tomten och bygglov för detta nya. Det är en hel del jobb och det tar lite tid innan huset står uppe. Tills dess får vi nöja oss med dessa 3D bilder.

Här är huset i klassisk stil med puts som skall bli granne med Mickan och Freddes hus i TV-serien Solsidan.


Kunden önskade hela 3,10 i takhöjd på nedre plan, så det fick bli lite ändringar på både tak och fasad från första förslaget då det finns en begränsning i hur hög den yttre takhöjden får vara.

Byggytan för huset är 214 kvadratmeter.
Boytan på plan 1 är 191,5 kvadratmeter och på plan 2 är den 173 kvadratmeter. Det blir ett stort hus. Det är delvis källare under huset där det bl a finns ett tvåbilsgarage, vinkällare och förvaring.
1/3 av vinden får inredas.

Planlösning - plan 1:


Planlösning - plan 2:


Utsikten är magisk, och när man kommer in i hallen och tittar ut igenom vardagsrummet så får man hela fjärden serverad. Det stora matbordet är placerad med stora panoramafönster och vikdörrar runtom. I fronten kan vikdörrarna vikas upp så att ute blir inne. 
Det kommer bli helt underbart om sommaren.


Utsikten från matplatsen:


"Insikten" från matplatsen:


Dörrarna på utbyggnaden kan vikas upp så att hela sidan blir öppen.
Det blåser ju ofta vid vattnet, så detta kommer nog bli en fantastiskt uterum även om det är ett rum i huset. Några trappor ned finns pool och loungeavdelning.


Allrumet på övre plan har nog bästa utsikten med en balkong utanför. Öppen spis och bokhyllor finns på den sidan som bilden är tagen från.


Det finns även en liten balkong över entrépartiet.
Rummet innanför erbjuder läsning och TV-tittning.
Man vet ju av erfarenhet att tiden då alla satt och tittade på samma TV-program och samma film är förbi. I detta hus finns plats för hela stora familjen med vänner och gäster och olika önskemål.

Klockbilderna i lilla TV-rummet kommer från Magdalena Martin som nog är en av världens bästa bröllopsfotografer och riktigt duktig på att fotografera miljöer och detaljer i Paris. Tavlorna kan köpas. Kolla på hennes hemsida genom att klicka HÄR. Jag använder ofta hennes bilder när jag lägger in möbler i husen jag ritar.


Husets entré:


Hallen med trapp rakt fram och kök/vardagsrum till höger:


Går man rakt fram till vänster om trappan kommer man till kontoret.
Visst blir man lite avundsjuk på den utsikten? 
Man får bara gratulera.


Utanför kontoret och ett av sovrummen finns en uteplats med utomhusspa.


För att få en användbar och anpassad trädgård till detta pampiga hus behövs lite terrasseringar och murar för att få lite gräsyta på en annars så bergig fastighet. Husen runtom har gjort precis detsamma för att få trädgårdar som passar husen och som också är anpassad till omgivningen.


Som vanligt när man jobbar som arkitekt tar det lång tid före ritningar blir verklighet. Det är därför trevligt att kunna erbjuda riktiga 3D ritningar till kunderna så att dom lättare kan få förståelse för hur sitt hus kommer att se ut och upplevas när det står färdigt.

Jag återkommer när huset börjar ta form.

Önskar både er och mig en härlig vår!

Själv njuter jag gärna av en god kopp kaffe i hängmattan bara vädret tillåter.
I tisdags var det just en sådan dag. Lever på den känslan fortfarande och hoppas på fler dagar som denna.Må bäst!