New England hus

New England hus

tisdag 10 maj 2016

Attefallshuset Estelle har blivit tillgänglighetsanpassad

Nu har jag ritat om Attefallshuset Estelle så att det är tillgänglighetsanpassad (handikappsanpassad). Nu kan huset användas som komplementboende och passar perfekt för en enstamstående. Även ett  ungt par kan bo här.

Attefallshuset "Estelle" - komplementboende
Attefallshuset "Estelle" är prinsessan bland prinsessorna med sin moderna, rymliga och luftiga design. Blandningen mellan trä och putsad yta ger en rustik känsla med ett tydligt modernt design uttryck. Den putsade ramen är gjord av puts på träullit så konstruktionen är lätt och relativ billig. Det ser mera avancerad ut än det är.
Attefallshuset "Estelle" - komplementboende


"Estelle" upplevs mycket större än sina 25 kvadratmeter med sin rymd och öppna planlösning. 
Detta huset har skjutdörrar med ganska stora skjutdörrspartier i vardera hörn så att ute blir inne när man skjuter upp dörrarna i hörnet av huset.


Fler och fler önskar att bygga ett Attefallshus för uthyrning. Skall man ha sitt Attefallshus som komplementboende måste man följa PBLs regler och Attefallshuset måste följa tillgänglighetsreglerna. Nu kan man bygga Attefallshuset "Estelle" som komplementboende.

Kolla gärna min hemsida för fler Attefallshus. Klicka HÄR för att komma till hemsidan.Öppen spis?
Riktig, gas eller bioetanolbränslespis?
Kolla med kommunen om du får ha öppen spis innan du gör ditt val. När jag ritade detta huset hade jag en tanke på en bioetanolbränslespis. Dessa behöver inte skorsten, men avger ändå en hel del värme och mysfaktorn finns kvar.


Köket är fullutrustad med spis, ugn, vask och bänkkylskåp. Önskar man en liten diskmaskin får man även plats med denna. Under trappavsatsen kan man ordna till så man ha förvaring.För att få lite privatliv på sovloften föreslår jag gardiner som man kan avskärma med.
Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan 3,5 m) finns plats med ett relativt rymligt sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.

Sovloftet är dock endast ett kryp-in med 113 cm på den högsta delen och 84 cm på den lägsta.Det finns gott om plats med förvaring i hallen, men även på sovloftet. 

I badrummet finns det plats med tvättmaskin bredvid handfatet.


Planlösningen på Attefallshuset "Estelle":

Attefallshuset "Estelle" - Nedre plan

Attefallshuset "Estelle" - sovloftet

 Priset för fullständiga arkitekt- och konstruktionsritningar för Attefallshuset "Estelle" är kr 5.900,- inkl. moms. Förutom plan, fasad, sektion och konstruktionsritningar ingår även u-värdesberäkningar och vatten/avloppsritningar. Det enda du själv behöver göra innan du skickar in handlingarna till kommunen är att rita in på nybyggnadskartan var du önskar placera huset.

Innan du planerar bygget av ditt Attefallshus föreslår jag att du läser igenom reglerna för Attefallshus hos Boverket. Kolla även hos din kommun om det är tillåtet att bygga Attefallshus på din tomt.

Besök min hemsida för beställning av ritningar. Längst ned på sidan under fliken Attefallshus finns ett beställningsformulär.

© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.