New England hus

New England hus

tisdag 15 mars 2016

Bygglovshandlingar inskickade för 3 lägenhetshus i Vikingshill

Detta roliga projekt med 3 lägenhetshus med 4 lägenheter (bostadsrätter) i varje hus har jag jobbat med sedan årsskiftet och det är nu inlämnat för bygglov. Uppdragsgivaren är fastighetsbolaget Rubanken som skall bygga dessa i Vikingshill, Nacka.

Lägenheterna väntas byggas så snart bygglov är beviljad.
Inflyttningsklart 2017.


Huset skall byggas på en kuperad tomt och kommer ligga högt med utsikt över Vikingshill och vattnet. Här är man nära till både storstaden och landet. Man får både storstadspuls och lugnet från naturen. Här kan man verkligen bo och trivas.

Två av husen är lika medan det tredje har blivit ett souteränghus. Alla hus har uteplatser och balkonger. Jag har försökt ge alla lägenheter något riktigt positivt.
Alla lägenheter har inte utsikt över vattnet, men alla har möjlighet till det. Vill man verkligen ha utsikt över vattnet får man gå upp och njuta på takterrassen:


Baksidan på husen Alfa och Beta:

Området är kuperad. Alla lägenheter har tillgång till en garageplats och en parkeringsplats. På taket över ena garagelängan får det bli trädgård till ett av huset Beta.Uppe vid huset är det tänkt att det inte skall finnas några bilar. Däremot kan man köra upp till husen när man har matkassor och varor som skall lastas in i husen.Det är en kuperad tomt och garagen får dubbel funktion. I garaget får man parkera bilen - ovan garaget är det antingen trädgård eller parkeringsplats.


Här är hela området:
Husen har en klassisk arkitektur med moderna lösningar.Planlösningen i lägenheterna i husen Alfa och Beta är lika. Skillnaden med plan 1 och 2 är att på plan 1 har man uteplats medan man på plan 2 har verandor.

Här är plan 1 där lägenheterna är på 110 kvadratmeter:


Här finns 3 sovrum, stort badrum, tvättstuga och stort vardagsrum och kök med en liten matplats vid i utbyggnaden. Det finns även plats med ett stort matbord mellan kök och vardagsrum.

Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum. Här finns det plats för många:

En annan skillnad är att man på plan 2 har väldigt högt i tak i vardagsrummet. Takhöjden i hela huset är 2,60 så det upplevs rymligt tillsammans med dom höga fönstren.Det stora sovrummet är på ca 15 kvadratmeter medan dom små sovrummen är på 8 kvm.


Två små sovrum på 8 kvadratmeter. Dessa kan även användas som kontor/hobbyrum/arbetsrum eller walk-in closet om man inte behöver alla rum som sovrum.
Planlösningen i lägenhetshuset Gamma ser lite annorlunda ut då det är ett souterrängshus. Fördelen med detta är att alla lägenheter har en uteplats på marknivå:


I souterrängshuset finns tvättstugan integrerad i badrummet. Bak vikdörrarna finns tvättmaskin och torktumlare:


Hallen har gott om förvaring:


Lägenheterna i souterräng lägenhetshuset Gamma är på 106 kvadratmeter.

Två av sovrummen är på 8 kvadratmeter. Det känns rymligare än det är p g a sina stora fönster och höga takhöjd.Det stora sovrummet är på 15 kvadratmeter:


I köket finns plats med allt och det skall upplevas positivt att jobba i. Här kan många hjälpa till utan att stå på varandra.


Personligen gillar jag den lilla matplatsen med utsikt:Vardagsrummet är öppet och ljust.


Nu väntar vi bara på att bygglov skall beviljas.
Jag återkommer med mer information om bygget och sedan kring försäljning av lägenheterna.

Skulle jag bo i en lägenhet så skulle jag vilja bo här!
Hoppas fler känner som jag och att dom boende blir lyckliga!

Som arkitekt försöker jag leva mig in i olika liv som kan levas i dom hus jag ritar.
Det är otroligt roligt och givande att tänka sig in i olika livssituationer och försöka få rum att få olika funktioner som passar fler behov över tid.
Jag hoppas dessa hus kan passa många olika människor och att dom uppskattas av både dom som bor i huset och dom som ser husen från håll!