New England hus

New England hus

torsdag 30 juli 2015

Mitt kontor presenteras på Houzz

Ja, jag har semester, men kan väl ärligt säga att sommarens väder inte är helt vad man drömt om. 
Har ju jättemånga uteprojekt på min egna gård som vi skall ta itu med men när regnet vräker ned så är det inte så roligt att vara ute.


Houzz som är en internationell sajt för interiör och arkitektur kontaktade mig nyss och önskade några bilder på mitt kontor - och med mig i det då dom skal göra ett reportage om hur olika kontor hos olika arkitekter runtom i världen ser ut. Spännande!

Jag vet inte när det kommer ut, men då hojtar jag till. Själv har jag ett konto 
på Houzz där jag lägger upp mina projekt som jag även visar på min hemsida.
Klicka HÄR för att komma till min Houzz profil.

Houzz kommer lanseras i Sverige under september månad. Redan nu finns flera Svenska företag presenterade.

Jag städade lite på skrivbordet och tog några bilder. 
Här är mitt kontor! 
För er som är mina kunder är ni välkomna hit om ni inte redan har varit här.
 

Här är det högt i tak - på alla sätt och vis!


I ena delen av gården med utsikt över pool, växthus och hästhagar ligger mitt kontor. Kontoret delar jag även med min man som också jobbar i eget företag även om han i perioder jobbar mestadels ute hos kund. 


På kontoret finns jag dagligen och har även arbetsmöten där mina kunder kommer på besök.
Jag åker även hem till kunderna och har arbetsmöten. Vi väljer plats beroende på vad vi skall åstadkomma. Ibland kan det vara bra att komma hit för att uppleva rymd och storlekar på rum som jag har ritat för kund. Här kan vi vandra runt och uppleva rummen.


För er som undrar vad den lilla trappan upp bredvid min arbetsplats leder till, så kan jag berätta att där har vi ett sovloft med plats för 4 gäster. En dubbelsäng och två enkelsängar. Vi har sällan besök av gäster under vardagarna när jag jobbar och då är det perfekt att kunna bjuda gästerna på en sängplats på helgerna utan att ha ett helt gästrum stående tomt för det mesta. 
 

Houzz hade några frågor som jag fick svara på:

Plats: Enköping, Sverige
Storlek på kontoret: 34 kvm

Varför har du kontor hemma?
Jag har valt att ha mitt kontor hemma då det är smidigt både med tanke på pendelavstånd och kontakt med resten av familjen. Jag har inget pendelavstånd då jag har kontoret hemma. När jag hade småbarn var det även smidigt på det sätt att om barnen var sjuka kunde jag ändå jobba. Nu när barnen kommer hem från skolan sätter vi oss ned och tar en fika och pratar om dagen innan jag sätter mig och jobbar igen. På det sättet upplever familjen att jag alltid är tillgänglig även när jag jobbar. Ett perfekt sätt att kombinera familj och yrkesliv. Att jag har även har ritat och byggt huset gör att det är trevligt att kunna bjuda in kunderna till kontoret/huset för att få en känsla över det jag står för.

Hur har du planerat kontoret för att passa ditt sätt att jobba?
Det enda jag behöver är en dator med mitt arkitektprogram Chief Architect och ett skrivbord för att lyckas med mitt jobb som arkitekt. 
Detta har jag fått in på kontoret samt ett ställe där man kan sitta ner mer avspänd och kanske visa projekt på storbildsskärm. Kontoret har även ett sovloft på halva delen som används vid besök om helgerna. På det sättet har jag både fått ett gästrum och kontor i samma rum. Om helgerna jobbar inte jag och då kan gästerna inta rummet utan problem.

Hur representerar kontoret dig?
Kontoret och huset har den stil jag har och representerar dom hus jag ritar.

Var har du dina möten?
Jag har antingen möten på mitt kontor eller hemma hos kund. Första mötet har jag alltid hos kund för att se hur tomten där dom skall bygga huset ser ut och för att få lära känna kunden. 
Var vi har arbetsmöten beror lite på vad vi skall åstadkomma. Många kunder gillar att komma hem till mig för att få en känsla över hur dom hus som jag ritar upplevs.

Har du en arbetsrutin?
Jag jobbar måndag till fredag från ca kl 08:00 till 18:00 och ibland även längre. När jag är inne i en kreativ fas jobbar jag väldigt mycket. Nackdelen med att ha kontoret hemma är att man kan jobba för mycket då det är så nära. Fördelen är att man kan jobba mycket utan att det stör familjen nämnvärt då dom ändå upplever att jag är hemma. En annan fördel är att jag kan ta ledigt några timmar mitt på dagen om vädret är fantastiskt och bara ta en promenad med hundarna eller en ridtur.
Tyvärr jobbar jag nog lite för mycket, men det är mera ett personlighetsdrag än att ha kontoret hemma. Risken med mig är att jag glömmer att ta pauser - jag tycker mitt jobb är så roligt att jag är helt inne i jobbet och tiden bara rusar iväg.

Hur klarar du av att undvika att bli distraherad i ditt egna hem?
Jag har aldrig haft något problem med att fokusera. Tvärtom - jag prioriterar hellre att jobba än att fixa med vardagssysslor i huset. Om det händer något oförutsett och jag måste avbryta är det inget problem att stänga av datorn och lösa eventuella problem som knackar på. Fast det händer mycket sällan.


I ena hörnet har jag kataloger och tygprover från Artwood som jag även är förhandlare för. 


Jag kan erbjuda mina kunder riktigt bra priser på Artwoods möbler. 
Dom flesta av Artwoods möbler skulle passa aldeles perfekt i ett New England inspirerad hus. 
Kolla bara dessa möbler som jag har gjort en enkel moodboard av:Semestern fortsätter tills den 12e augusti.
Visst är jag inom mitt kontor lite nu och då för att svara på mail, men satsar på att ha så mycket ledigt som möjligt. 

 

Önskar du se bilder på projekt jag jobbat med är du välkommen att besöka min hemsida
Flera av mina projekt har jag även visat på min profil på Houzz.
Här är några av fjolårets hus som jag ritat:


Jag vet att jag endast har några veckor kvar av min semester. Hoppas för både er och min skull att solen kommer lysa på oss lite extra!

Önskar er en fortsatt trevlig semester!