New England hus

New England hus

fredag 14 augusti 2015

På kundbesök - roligt att se när ritningar blir till verklighet

Nu är sommarledigheten över för min del. Känns ju lite fel nu när solen skiner från klar blå himmel. Skulle faktiskt velat haft lite av denna solen under sommarledigheten även om det har varit rätt så skönt att vara ledig.

Under ledigheten tog jag tillfället i akt och besökte några av mina kunder som just nu håller på att bygga huset som jag ritade åt dom i vintras. Huset ligger på en fantastik tom i Stockholm skärgård. Det är så himla roligt att se när ritning blir verklighet.


När huset blir klart kommer det att se ut som det alltid har varit där. Det är så otroligt vackert med denna gamla mur och dom ståtliga ekarna som finns här med utsikt över havet.

Nu är det ju bara stommen som är rest och det invändiga arbetet håller på för fullt. Man räknar med inflyttning vid jul.

Såhär är det tänkt att huset skall se ut när det är klart:Ytterdörrarna har inte kommit än, men här är entrépartiet:


Observera att när man kommer in genom ytterdörrarna så ser man rakt igenom huset och ut till fjärden utanför. Snacka om läcker tomt!


Hoppas ni förstår att trappan endast är provisorisk. Det är planerad att det skall se såhär ut i framtiden:


Flera bilder på detta projektet har jag presenterat tidigare på bloggen. Klicka HÄR om du vill när huset byggs upp. HÄR hittar du bilder som jag har jobbat fram via mitt 3D arkitektritningsprogram Chief Architect.

Från sovrummet på övre plan är det en helt sagolik utsikt:


Såhär är det tänkt att bli när det är klart:


Rörvikshus är den valda husleverantören på huset. Det är jag, Heidi Mikalsen som är arkitekten av denna klassiska villa i New England stil. Huset är utformad i nära samarbete med kunden.


Här är några av detaljerna över fönster och över knutbrädorna:
Det är inte bara huset som jag har ritat för denna kund. Det finns även ett fantastiskt Attefallshus. Får man säga att detta måste vara ett av Sveriges läckraste lägen för ett Attefallshus? Nog tycker jag att det är ett av dom snyggaste Attefallshusen också - men jag är ju partisk :-)

 Här ser man Attefallshuset tillsammans med huset. Observera att huset inte är klart. 
På gaveln kommer det att komma en tjusig skorsten på utsidan av huset.


Detta Attefallshus har en liten köksdel, badrum samt huvudrum. Sovloftet är över köket och badrummet. I just detta huset har man även en dagbädd som kan användas som sängplats på natten och soffa på dagen. Ett perfekt gästhus och partyhus!


Huset är nästa klart - lite småfix som stege upp till sovloftet saknas, men en riktig bra lösning är på gång :-) Men visst var det en smart lösning att lägga panel i en av IKEAs Pax garderober så att det ser ut som samma panel som inne i huset? Här finns det gott om förvaring och på dom stora skjutdörrarna kan man hänga allt ifrån tavlor till TVn.


En annan liten finess var dessa små ledlamporna som är installerade i fönsterkarmen. Tror det ser magiskt ut på kvällen:


Jag tackar för mitt besök i skärgården där jag bjöds på en riktig god brygglunch och champagne!
Ibland blir man lite avundsjuk på sina kunder! Här är det vackert - riktigt vackert!


Lämnar husen med en trevlig känsla! 
Nästa gång jag kör igenom detta entréparti tänker jag att det skall vara klart. Då är det vinter, men det blir nog vackert ändå.


Återkommer inom kort med fler ritningar på hus jag håller på med. 

Önskar du se fler av dom husen som jag har ritat så hittar du några på min hemsida under Referensobjekt.Önskar er en riktig trevlig helg!

Njut av helgen - det skall bli högsommar!