New England hus

New England hus

söndag 7 september 2014

Från stomrest till färdigt New England hus

 Gjorde en tillbakablick 3 år tillbaks i tiden. Med ett smil över läpparna tittar jag tillbaks på åren som gått - åren från dröm till verkligehet. Åren från stomrest hus till färdig gård i New England stil.
Det här är gården jag bor på - det här är mitt största byggprojekt som arkitekt.
Från åkermark till färdig gård.

Såhär såg det ut i mars 2011 när huset var stomrest och arbetet inne precis hade påbörjats. När jag tittar på bilderna känns det så länge sedan samtidigt som jag kommer ihåg känslan med mycket spänning och stora drömmar.


I slutet av augusti 2011 såg det såhär ut när vi flyttade in. Huset var klart invändigt, men trätrall, skorsten och trädgård var inte klar. Stallet hade fått väggar men inte tak.


Såhär ser gården ut nu. Nu är det faktiskt helt klart! 
Pricken över i-et och sista projektet var flaggstången.


När vi flyttade in för 3 år sedan var inte poolen och terrassen runt uteplatsen helt klar.

Men det är den nu. I sommar har vi badat otroligt mycket. Vi är väldigt nöjda med att ha pool.
Vår pool är gjuten med olika höjdskillnader och trappa i ena hörnet. Vi har valt mörk blå liner. Poolen levererades från Magisk Pool i Bålsta.Allt var klart inne när vi flyttade in förutom dekorstenarna på öppna spisen. Dekorstenarna är en italiensk granitsten som vi köpt hos Stenmagasinet i Täby.Vi var så glada och nöjda när vi flyttade in, men såhär i efterhand så ser det ju faktiskt rätt så risigt ut i trädgården. Grus och lera överallt. Den hösten plattade vi trädgården och lade sand över all lera för att överleva vintern. 


Våren efter rullade vi gräsmatta och gjorde lite planteringar. Skorstenen på utsidan kom också till sommaren efter.


Det har varit en hel del jobb, men då vi gillar att skapa och jobba så har det varit otroligt roligt.
Mitt tips till alla som bygger nytt är att lägga av en hel del pengar på att göra det fint ute också. Växter, grusgångar, stenläggningar och gräs kostar en hel del, men gör också så att huset inramning blir vackert.


I mars 2011 såg entrésidan av huset ut såhär. Det var bara ett skal. Fasaden var endast grundmålad. Inte såg det ut som det skulle bli ett vitt New England hus med svart tak av detta.


Nu ser entrésidan ut såhär. Ett hem. Takpannorna heter Benders Carisma Granit:


Det är roligt att titta tillbaks och se hur allt har utvecklats. Då många av bilderna från bloggen har försvunnit och just utvecklingen av gården är borta kommer jag att göra lite tillbakablickar nu och då.

Jag kommer ihåg känslan när jag gick runt i det stomresta huset och drömde om när det blev klart.


Jag hade ritat upp vardagsrummet i mitt 3D arkitektritningsprogram Chief Architect så överraskningen mellan planering till verklighet var inte så väldig stor. Jag måste säga att det är överlägset bra att ha ett 3D program att jobba med. Man kan planera huset och rummen på riktigt. Det är inte alltid lätt att förstå hur et hus kommer att se ut när det presenteras med vanliga platta arkitektritningar. Med ett 3D program får man en klar uppfattning om hur det kommer att bli.
Kolla gärna bilderna som jag gjort på några av referensobjekten som jag jobbat med. Bilderna finns på mitt företags hemsida Dreams & Coffee AB.


Såhär ser verkligheten ut idag:


Ett New England hus blir till!
Här är utvecklingen från när huset restes till det nu står klart idag:


Februari 2011 - Stomresning. Vi var inte där när huset stomrestes - då satt vi på en strand i Thailand och fick bilderna tillskickades från Rörvikshus säljare Lars Ericsson. Det var en konstig känsla. Det var nog första gången vi ville hem innan den planerade hemresan. Man ville ju hem till sitt nya liv.
 Rörvikshus var vår valda husleverantör och är också det husföretaget som jag samarbetar med nu. Ett lyckat projekt som har resulterats i ett bra samarbete.


Maj 2012 - här förbereds det för att rulla gräsmatta och skorstenen byggs upp:


Augusti 2014 - huset idag:

Här är det gott att leva!
Fler bilder från gården hittar du på min blogg Den Vita Drömgården.