New England hus

New England hus

onsdag 1 juni 2016

Attefallshuset Leonor fick ett ansiktslyft och blev tillgänglighetsanpassad

Fler och fler önskar Attefallshus för att hyra ut eller bo i under längre perioder. I dessa fall måste Attefallshuset vara tillgänglighetsanpassad (handikappsanpassad) enligt Boverkets regler. Många av dom Attefallshus jag har ritat är tillgänglighetsanpassade, men inte alla. Mitt mål är att göra om dom flesta så att man kan bo där året om enligt gällande regler. Om du skall ha ditt Attefallshus som gästhus behöver det inte vara tillgänglighetsanpassad.

Nu var det moderna Attefallshuset Leonors tur att få ett ansiktslyft:Jag har minskat storleken på fönstren från tidigare förslag så att U-värderna också följer gällande miljöregler. Vikdörrarna på ena kortsidan är dock kvar och gör så att inne blir ute när man viker upp dörrarna.


Huset är rymligt och ljust. Då över halva huset har full nockhöjd känns det extra rymligt. 
Det är hela 3,45 m i takhöjd.
Under trappan som går upp till sovloftet finns köket som är litet men fullutrustad. Här finns plats med både vask, ugn, spis och en bänk kyl/frys.På sovloftet finns det plats med en dubbelsäng och förvaring för kläderna. 
Jag föreslår gardiner så att man kan få lite privatliv när det önskas.


Utsikten från sovloftet är magnifikt:


Det är endast 84 cm på det lägsta och 114 cm på det högsta stället från golv till tak på sovloftet. Det är verkligen bara ett krypinn men fungerar jättebra som ett sovloft. Det finns ett öppningsbart fönster vid fotändan så man får in både ljus och luft. Har man svårt för att gå i trappor och krypa är en bäddsoffa att föredra som säng. Använder man både och får man plats för flera om man skall ha det som gästhus.


Du kan köpa kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar på detta Attefallshus. 
Klicka HÄR för att komma till beställningsformuläret.

För kr 5.900,- inklusive moms får du kompletta handlingar. 

Förutom fasad, plan, sektion och konstruktionsritningar får du U-värdesberäkningar och V/A-ritningar. Det enda du själv behöver göra är att rita in Attefallshuset på tomtkartan som du får av kommunen. Kolla först med kommunen om man får bygga Attefallshus i ditt område. Reglerna kan variera från kommun till kommun.


Alla mina Attefallshus som du kan köpa ritningar till hittar du på min hemsida. Klicka HÄR för att komma dit.


Beroende på hur det ser ut i omgivningen kan man välja en ytterdörr utan så mycket fönster om man vill undvika insyn. Från entrédörren kommer man in till köket och har badrummet på vänster sida. 


I badrummet finns plats med tvättmaskin i skåpet bredvid handfatet. Över tvättmaskinen finns plats för förvaring. Numera finns ju sådana fiffiga tvättmaskiner som har inbyggd torktumlare. Det rekommenderar jag till detta hus. Varmvattenberedaren får placeras över toalettstolen.


Attefallshuset Leonors planlösning - plan 1:


Plan 2:Husets baksida:


Det kan ju hända att du gillar planlösningen på några av mina Attefallshus, men att färgen, fönstren och panelen inte helt passar ditt hus eller dina önskemål. Gjorde lite färgvarianter på Attefallshuset Leonor. Med andra färger och panel blir det ett helt annat hus. 
Kolla alternativen i lugn och ro:
Beroende på val av panel, fönster och spröjs får huset helt olika uttryck. Hoppas du hittar ett hus som passar dig och den omgivning som det skall stå i.

Hoppas du gillar det nya tillgänglighetsanpassade Attefallshuset Leonor.
Du är välkommen att höra av dig om du har några ytterligare frågor.

Mail: heidi@dreamsandcoffee.se
Telefon: 0703-998755