New England hus

New England hus

tisdag 24 januari 2023

Fritidshus i New Englandstil i Sigtuna

 


Hej allihopa! Här kommer ett hus Louise Eriksson har ritat till en kund. Det är även Louise som skriver detta blogginlägg till er. Detta hus är en omgjord version av en av våra ursprungshus "Villa Vera" som ni kan beställa färdiga ritningar för på vår hemsida.
Utseendet på huset är mycket likt Villa Vera utifrån och i vardagsrummet men resten av huset har en helt annan planlösning och entre. 
Huset är skapat för att vara ett sommarhus för en familj med två barn. Tanken är även att de i framtiden ska kunna bo året runt i huset. Huset är även ett fritidshus så tillgänglighetskraven har inte behövts följas. Detta har gjort att vi kunnat göra ett litet hus med alla behov de har önskat. 

Byggyta hus: 166 kvm

Byggyta hus - med terrasstak: 223 kvm

 

Boyta plan 1: 146 kvm

Boyta plan 2: 67 kvm


På vår youtubekanal finns en virtuell rundvandring av detta hus som ni gärna får kika in på: Nedan presenteras utvändiga bilder på huset och omgivningen.
Omgivningen har anpassats efter ett rikt sommarliv med pooldeck och uteplatser där du kan uppleva alla solens timmar. Uteplatsen under verandataket kan du sitta och njuta av solnedgången. När kvällskylan gör sig påmind kan du tända brasan i eldstaden för att värma dig.
Husets entre är vid trappan upp till huset. Ytterdörren är placerad under terasstaket på kortsidan.Till huset finns en välkomnade trappa där du kommer upp på terassen. Vill du direkt till vardagsrummet finns det en verandadörr rakt in. 

Husets baksida ligger mot en skog så den har ingen insyn. Men den pyntas ändå av två takkupor eftersom varje sida av ett hus är viktigt. Takkuporna ger även övervåningen en trevligare känsla med mer ljusinsläpp.


Detta är en 1,5-planshus där plan 1 har vardagsrum, kök och matsal i öppen planlösning, tre sovrum, två badrum, bastu och tvättstuga. På plan 2 finns två extra sovrum och badrum. Vardagsrumsdelen har full taknock.När du kommer in i huset kommer du till en ljus entre med mycket förvaring. Vidare in kommer du till en hall med full taknock med en trappa som leder till plan 2. 
Hallen känns luftig med dess öppna del med full taknock vid trappan. Under trappan bakom glasdörrarna finns husets teknikdel. Från hallens mittdel kan du se öppningarna till alla rum i huset.

Vardagsrummet har full taknock och ger en öppen och pampig känsla med alla dess stora fönster, takkupor och gavelfönster. När du kommer in i rummet kommer du direkt in till det öppna köket med en köksö du kan stå och laga mat samtidig som du blickar ut över rummet. Köket är litet men fullt utrustat med ugn, spis, kyl, frys, vask och diskmaskin. Köksön är stor och där finns även plats för umgänge. Intill köket mellan matsalen finns ett walk-in-skafferi.Matsalen är lite undangömd i en del som ska kännas som man är i ett glasrum.Vardagsrummet är placerat för att få ut det mesta av utsikten som erbjuds på tomten samt att få in alla soltimmar under dagen.  På gaveln finns en öppen spis som kan avnjutas från alla delar av rummet.Rummet har synliga rustika träbalkar för att få in en mysig och inbonad känsla i det öppna rummet. På gaveln mot delen med plan 2 finns ett gavelfönster för att få in ljuset från det öppna vardagsrummet in till hallen. Nu till den privata delen av huset med sovrummen, badrummen och tvättstugan.

De två barnen får var sitt sovrum som ligge intill varandra. 
Sovrummen delar på ett badrum som ligger bredvid hallen nära vardagsrummet.Tvättstugan har plats för förvaring, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bänk för att vika tvätt samt en vask. I tvättstugan finns ett tvättnedkast från övervåningen så smutstvätt enkelt kommer dit där den ska vara. Den är gömd bakom skjutdörrarna. Husets masterbedroom med tillhörande walk-in-closet och badrum med bastu.

I badrummet kan du ta dig till och från bastun.Från bastun kan du enkelt ta dig ut till poolen. Är du blöt från ha badat i poolen blir detta en given ingång till badrummet.
På plan 2 finns det två stora sovrum i varje del. Varje sovrum har en garderob på sidan där det inte är takkupor.Hallen är i mitten av byggnaden med ett sovrum på varje sidan. Den får in naturligt ljus från fönstret från vardagsrummet och glasdörrarna till sovrummen.
Sovrummen på plan 2 är rymliga med mycket yta för möblering och kontor.Badrummet nås via hallen och är mellan sovrummen. Badrummet har ett takfönster för att få in dagsljus. 


Kunden ville se huset med olika spröjs och öven utan spröjs. Jag och Heidi rekommenderar alltid att välja spröjsade fönster. Det finns så många olika sätt att pynta ett hus och spröjs är något av det viktigaste pyntet. Nedan ska jag visa er varför spröjs är så viktiga genom att visa huset med spröjs bara på ovansidan och utan spröjs.Utan spröjs ser fönstren ut som tomma hål medan med lite rutor kommer de tomma håller till liv. Vissa av våra kunder har tyckt att helspröjsade fönster kan se lite rörigt ut och skymma sikten när man står inne men då brukar vi alltid rekommendera spröjs ovantill. Dessa ger liv till fönstret samtidigt som det inte stör din sikt. Denna typ av spröjssättning kallas craftman.

Jag anser att man kan rädda de flesta husen med lite spröjs. Mer spröjs åt folket! Bara se hur mycket finare huset blir med spröjs.Jag får avsluta blogginlägget med att tacka för förtroende att vi fick rita detta vackra fritidshuset åt kund. Vi ser fram emot att se det utvecklas.

Vi återkommer inom kort på bloggen med nya spännande projekt som vi har på gång.
Följ oss gärna på Instagram (länk) för fler uppdateringar. Där lägger vi ibland upp förslag och idéer som inte alltid presenteras här på bloggen.

Må bäst!

Bästa hälsningar
Louise Eriksson