New England hus

New England hus

fredag 27 maj 2022

Svart New England hus

Hej kära bloggläsare! 

Detta är Louise som skriver och jag ska presentera detta coola svarta New England hus till er.Detta hus är en omgjord version av vår Villa "Vera" 166 kvm som man kan köpa färdiga ritningar av till fast pris. Kunden utgick från Villa Vera och önskade ändringar på huset. De ville ändra trappans placering, ha en groventré, en större huvudentré och en matsal som sticker ut från grundhuset. Det kan vara svårt att se likheten mellan detta hus och grundhuset "Vera" eftersom ena är svart och ena är vitt men byter man kulör till vitt på detta hus så ser man likheterna mer. Man ser också hur stor skillnad det gör med huset beroende på vilken kulör man väljer. 
Kunden ville ha en svart hus från första början men genom processen blev de nyfikna på att se huset i beige. De blev då mer övertygade om att svart kändes bäst för dom. I samma veva testade vi två olika typer av fönster. Raka fönster och böjda fönster och kunden valde att ha raka fönster.  Det är kul att se hur annorlunda huset upplevs med olika fönstren och kulörer.


Villan har en byggyta på 169 kvm och med en total  byggyta med terrasstak på 274 kvm.

Boyta på plan 1 ligger på 142 kvm och golvyta på plan 2 ligger på 82 kvm.


Huset i sig är ju mycket snyggt men med den kuperade tomten blir huset i helhet ännu snyggare med dess poolterass och stenmur.


Nedan kommer bilder på terassen med pool och jacuzzi. Den utanpåliggande skorstenen har en öppen spis under terasstaket så du kan sitta och värma dig vid elden samtidigt som solen går ned och du får de sista solstrålarna för dagen. 


Terassen har umgängesplatser i alla väderstreck. Den går runt till husets entresidan där man kan sitta och få morgonsolen. Huset är placerat på tomten för att få optimala sollägen. Poolen ligger så den inte blir skuggad av huset. Öppna spisen är placerad så man får eftermiddagssolen. Poolen är tänkt att ha ett poolcover som ser ut att den är en del av terassen. Den kan du sedan dra över poolen så ser det ut som man har en enda stor terass. Val av poolcover är verkligen viktigt när det kommer till poolens helhet. Vill du få en lyxig och stilren känsla rekommenderar vi starkt AqvisDeck levererar dessa snygga poolcovers.
Här nedan finns en virtuell rundvandring i av fritidshuset på Youtube. 
Klicka på bilden nedan för att komma dit.


Nu till huset invändigt. Här har vi planlösningen för plan 1. På plan 1 finns en stor hall med trappa till övervåningen, en intilliggande groventré & tvättstuga med teknikrum, ett sovrum med walk in closet, ett badrum, en matsal och ett allrum med kök matplats och vardagsrumsdel.


När du kommer in genom entren bemöts du av en stor luftig hall med genomblick till husets vardagsrum och kök. I hallen finns trappan upp till övervåningen. 


Hallen har en lång garderobslänga för att få undan alla ytterkläder man har. Till höger om entren kommer man till groventren och tvättstugan. 


Tvättstugan och groventren har en separat ingång och en hunddusch. Paret som kommer bo i detta hus har många hundar och behöver kunna enkelt tvätta av hundarna efter en promenad. Bakom gardinen finns teknikdelen.Vardagsrummet har full taknock med synliga takbalkar. Den murade öppna spisen på gaveln ger rummet en extra karaktär. Köket är gjort utifrån en bild kunden hade hittat på ett kök de verkligen ville ha.
Har våra kunder ett tydligt önskemål på hur de vill ha något specifikt så rodnar vi det. Köket de hittade var verkligen snyggt och det var kul att få rita upp det i detta hus. Bredvid köket in genom glasdörren finns matsalen i ett glasrum. Från köket går det en korridor till sovrummet. Till höger om korridoren finns ett badrum. 


Badrum på plan 1 med dubbla handfat, dusch och toalett.Sovrummet är stort och upplevs extra öppen med dess många fönster som ger mycket ljusinsläpp. I rummet finns en verandadörr som leder ut till poolen.


I rummet finns mycket förvaring men även en intilliggande walk in closet. Ett måtto man bör följa när man ritar hus är att man aldrig kan få för mycket förvaring. 


Walk in closeten är planerad för IKEAs PAX-system. Vi gillar deras garderober. de har ett bra pris och det finns många tillvalsdelar så man kan bygga upp sina garderober hur man vill.


Nu till plan 2. På övervåningen fins ett badrum, en stor hall, förvaringsrum och två sovrum/kontor.


När man går upp för trappan kommer man upp till en stor hall med utblick ned till vardagsrummet och öppna spisen.
På de utrymmen man inte kan stå upp i har gjort till små förvaringsrum.


Ena sidan av övervåningen har vi det större rummet som kommer avvändas som kontor och gästrum av kunden.


Kontorsbordet är placerat vid takkupan så du kan sitta och jobba men även kunna blicka ut över terassen och poolen. 


Badrummet på plan 2 är lite extra lyxig med ett badkar vid takkupan så man kan ta ett bad samtidigt som man kan titta ut mot naturen och himlen. 


På andra sidan på övervåningen finns ett lite mindre rum som kommer användas som kontor av kund men även TV-rum och gästrum. I detta rum kan du också sitta vid skrivbordet och samtidigt kunna ta lite paus från datorn och blicka ut genom fönstret. Viktigt att få in ljus på sin arbetsplats. Bygglovshandlingar på detta vackra svarta New England inspirerade hus lämnades in våren 2022. Vi ser fram emot att följa bygget från ritning till färdigt hus.


Arkitekterna Heidi Mikalsen och Louise Eriksson
på Dreams & Coffee AB