New England hus

New England hus

tisdag 7 februari 2017

Attefallshuset när arkitekten själv får välja

När jag själv tänkte på att bygga ett Attefallshus ritade jag ett som skulle passa ett klassiskt hus - gärna ett New England hus. Nedan presenterar jag det nya tillskottet i Attefallsfamiljen och som lite lätt narcissistisk har jag kallat det för "Heidi" 😀Precis som alla andra Attefallshus som jag har ritat så har detta en byggyta på 25 kvadratmeter och har en nockhöjd på 4 meter.

Arkitekt- och konstruktionsritningar inkl V/A ritningar, U-värdesberäkning och brandsäkerhetsdokument kostar kr 5.900,- inkl moms.
Önskar du göra mindre ändringar såsom flytt av fönster, spegelvändning m.m kostar det kr 3.000,- extra. Huset är ritat på plintgrund.

Mer information hittar du på min HEMSIDA

Attefallshuset Heidi är tillgänglighetsanpassad och har gott om plats med förvaring.
Det finns plats med en liten tvättmaskin i badrummet, köket är litet men fullutrustad, två stora garderober får plats i huvudrummet där man också kan ha en bäddsoffa.

Planlösningen på nedre plan:


På loftet som har en nockhöjd på 1,07 cm kan man få plats med en dubbelsäng.


På Youtube finns en walk-through film som ger en bättre helhetskänsla över huset:Då detta Attefallshus har en frontespis vid huvudrummet upplevs rummet större och mer rymligt.
Det är full nockhöjd i taket där maxhöjden är 3,4 m.

I köket har jag planerat för ett bänkkylskåp bredvid spisen.
När det gäller uppvärmning av huset tänker jag mig en luftvärmepump.
Varmvattenberedaren kan både placeras över toalettstolen eller över tvättmaskinen i badrummet.


Badrummet är inte stort, men det är ändå tillgänglighetsanpassad. Här finns plats med tvättmaskin, dusch, toalett och ett litet handfat. Över tvättmaskinen kan man antingen välja att ha varmvattenberedaren eller förvaring. Varmvattenberedaren kan även placeras över toalettstolen vilket jag föreslår i ritningarna. Man kan aldrig få för mycket förvaring och man skall ta hand om dom förvaringsmöjligheter man kan.
Hoppas ni gillar senaste tillskottet i Attefallshusfamiljen.
Hade jag valt ett Attefallshus till en klassiskt hus med sadeltak är det helt klart detta jag hade valt. 

Framsidan på det bygglovsfria Attefallshuset Heidi:Baksidan:Jag visade bilder med panel inne i hela huset. Beroende på val av material får huset olikt uttryck.
Skulle man önska att måla en mörkare färg på gips så ser insidan såhär ut:


Precis som alla andra av mina Attefallshus kan man välja precis vilken fasadkulör man önskar. 
Det vackraste är ju om komplementhuset har samma färg och takbeklädnad som huvudhuset.

Här några förslag:
Hoppas du gillar Attefallshuset som är min egna favorit!

Beställning av arkitekt- och konstruktionsritningar görs längs ned på hemsidan under fliken Attefallshus. Länk till ATTEFALLSHUSEN som du kan köpa ritningar till.