New England hus

New England hus

fredag 15 april 2016

Med utsikt över golfbanan

Med utsikt över golfbanan kommer detta souterränghus med putsat fasad ligga. Det ligger på en höjd och kommer få en fantastisk utsikt från alla håll.


Kunden önskade sig ett stort och rymligt hus för sin familj och verksamhet. 
Detta pampiga och symmetriska huset har en byggyta på 388 kvadratmeter. 


Den totala boytan är på  450 kvadratmeter. Då finns där förutom rymliga rum såsom ett stort vardagsrum med full nockhöjd även 2 kontor och 3 minilägenheter på ca 28 kvadratmeter till barnen.


Huset är ett souterränghus så vid entrén ser det ut som ett stort enplanshus. Det är inte förrän man står på golfbanan man upplever hur stort huset egentligen är.


Fasadritning över entrésidan:

När man kommer in i entrén välkomnas man av denna vy:På vardera sida om entrén finns kapprum.
Man kan även från groventrén igenom ett av kapprummen och denna vy är det som möter en.
Från entrén ser man igenom huset ut mot golfbanan.

Planlösningen - övre plan. Boytan på övre plan är 263 kvadratmeter.


Planlösningen nedre plan med en boyta på 186 kvadratmeter:


Vardagsrummet på 65 kvadratmeter är på nedre plan och har högt i tak:


På högre sidan finns köket med plats för många. Vid fönstren finns sittbänkar.


Köket på 43 kvadratmeter är stort och ljust. Vid matbordet finns vikdörrar som kan vikas upp för en skön upplevelse om sommaren:


Köket ligger avskilt från vardagsrummet men ändå får man en känsla av det stora öppna rummet. På andra sidan om vardagsrummet finns en stor gym och relaxavdelning.


Jag har inte gjort helt klart gym och relaxavdelningen, men det finns planerad för en bastu, badrum och ett stort ljust rum för träning och relax.
Jag får jobba lite på detta rum och funktionerna som önskas. Kan väl i ärlighetens namn säga att det är några år sedan jag själv var aktiv på gym och tränade mycket. 


På övre plan finns master bedroom med tillhörande badrum och walk-in closet.


Från walk-in closet kan man både komma ut till terrassen där utomhus-spaet är placerad och man kommer ut till hallen när man är färdig påklädd.


Kontoren ligger på andra sidan, så det är inte långt till jobbet.
Här är "lilla" kontoret på 14 kvadratmeter:


Stora kontoret på 25 kvadratmeter har högt i tak.


Här kan man ha kreativa möten. Bara det att sitta och jobba och få stirra ut på något vackert bidrar till kreativitet och harmoni. Vilket i sin tur leder till effektivitet enligt mig.


På var sida om huvudhuset finns flyglar. I dessa flyglar är barnens minilägenheter om ca 28 kvadratmeter vardera placerade. Över rummen med tillhörande badrum och walk-in closet finns sovloftet.

Här är Juniorlägenhet 1:


Under den inbyggda trappan finns ett litet trinettkök:Varje juniorrum har eget badrum med plats för en liten tvättmaskin. En dröm för en ungdom som vill klara sig själv. Risken är dock att här flyttar inga barn hemifrån :-) men samtidigt är det just det som är trevligt. Även om man växer upp kan man ta eget ansvar för sitt egna boende.


Några trappsteg upp ligger sovloftet:


Ungdomsrum 2 har egen ingång och precis som dom andra ungdomsrummen har det eget walk-in closet och badrum:Tredje ungdomsrummet är placerad på andra sidan av huset bredvid groventrén och tvättstugan. Alla tre ungdomsrum är ungefär lika stora. Lyxen med detta rummet är att här ligger utomhusspaet i sydväst läge. Här får man nog lotta om vem som skall ha vilket rum.Då familjen har hund har jag placerat en hundavsköljningsplats precis innanför dörren i groventrén. Här finns det gott om plats till förvaring samt även en plats att sitta när man skall dra på sig stora stövlarna.


På högre sida om groventrén ligger tvättstugan. Här ser man bara bilden från ena väggen. Tvättstugan har lika stora ytor på andra sidan där också torkskåpet är placerad.


Husets fasad i sydväst:


Husets entré ligger i nordlig riktning.
Här är vyn från nordväst:


Kunden har nu fått några förslag och behöver en vecka eller så att smälta och fundera. Det är många önskemål, tankar och detaljer som skall med. Vissa idéer får man kanske skrota - andra vill man verkligen behålla. Den kreativa fasen fortsätter. Jag återkommer när detta projektet lämnas in för bygglov.

Nu tar jag helg och byter tangentbord och datorskärm mot arbetshandskarna och arbete ute i den friska vårluften. Det skall sättas riktiga trästaket så att hästarna för ännu större hage.
Projekten på min egna gård i New England stil bloggar jag om i bloggen Den Vita Drömgården.


Önskar er en skön helg!