New England hus

New England hus

fredag 13 juni 2014

En sjöstuga till ett New England hus

 Nu är den klar - sjöstugan till New England huset som skall byggas i Stockholm skärgård. Visst kan man bo här några veckor i sommar?


Utformningen av huset har jag tidigare bloggat om HÄR
Kunden tänker först bygga sjöstugan så snart som möjligt för att senare sätta upp huvudhuset. Just nu finns det både en sjöstuga och ett hus på tomten, men dessa planeras rivas och dom nya vita husen i New England stil skall ersätta dom.


Visst blir det en viss skillnad? Sjöstugan som nu står vid vattnet är i dålig skick och det luktar unket. Det går inte att göra något hälsomässigt boende av nuvarande hus. Ersättningen är i samma stil, men en aningen större och helt klart mera njutningsfullt med mycket fönster och ett stort vikdörr-parti i mitten.


Lite före och efterbilder på sjöstugan:


Inredningen ser såhär ut med ett stort vardagsrum/kök mot vattnet, två sovrum, badrum och hall. Jag har försökt få in så mycket förvaring som möjligt. Även om detta bara är ett ställe för sommarens njutningar så är det skönt att kunna ha tröjor, regnjackor, kängor, fiskesaker, prylar m.m i torr förvaring: 


Några inredningsbilder:


Här blir det plats med många gäster - både familj och vänner.
Vilket drömställe! Såhär vill jag också ha det någon gång. Det har varit så otroligt roligt att vara med att förverkliga någon annans dröm som även är min dröm. Måste säga att det underlättar när både kund och jag har samma tankar, funderingar och visioner. 
Då är det lätt att kommunicera och få ett bra resultat.

På måndag skall jag ut i skärgården och hälsa på detta vackra ställe och spika dom sista ändringarna innan bygglov skickas in. Men först tar jag helg och njuter av min egna dröm - Den Vita Drömgården.