New England hus

New England hus

onsdag 14 maj 2014

Bygglovshandlingar inlämnade för New England hus med Mälarvy

Nu är bygglovshandlingarna inlämnade för New England huset som jag tidigare har skrivit om. 
Detta huset har jag som arkitekt ritat till kund efter kundens behov och önskemål.
Det är ett stort och klassiskt New England inspirerad hus med öppen planlösning på nedre plan och 4 sovrum samt allrum på övre plan:Klicka HÄR så får du ser bilder på första förslagen och vilket hus som inspirerade.
I detta inlägget visar jag endast förslaget som vi nu har skickat till Stadsbyggnadskontoret.


Skillnaden med första förslagen är att vi har spegelvänt hela huset så att garaget hamnade nära infartsvägen. På detta sätt spar man en hel del markarbete. Huset är också breddat så att fasaden mot Nordost blev rakt istället för som tidigare med en utbyggnad. Även detta gör att det blir billigare att bygga och man får mera boyta.

Planlösningen på plan 1 ser nu såhär ut i 3D:
 

Boytan på plan 1 är på 111 kvadratmeter medan boytan på plan 2 är på 103 kvadratmeter. Hela huset har alltså en boyta på 214 kvadratmeter. I tillägg finns ett dubbelgarage.

Plan 2 har hela 4 sovrum och ett allrum tillsammans med ett stort badrum. Såhär ser plan 2 ut i 3D:


En av dom sakerna som både kund och jag är mest nöjda med är placeringen av trappan. På detta sätt får man en avskild hall där leriga skor och kläder kan gömmas bort. Det blir extra förvaring under trappan. Det är skönt att slippa få smuts och grus under fötterna när man är på väg från övervåningen till nedervåningen.

Om du är intresserad av att gå på en virtuell rundvandring i huset kan du göra det HÄR.
Det är inte bästa kvaliteten, men man får en känsla över hur huset kommer att upplevas.

Återigen - fasaden mot sydost och en fantastisk vy utöver ängar och Mälaren.


På uteplatsen i västläge kommer man att sitta långt ut på sommarkvällarna:


Husets entré:


Några inredningsbilder från projektet.

Vi börjar med en välkomnande hall där det finns gott om förvaring:


Från burspråket där matbordet är placerad har man förutom en fantastisk utsikt utåt även utsikt över kök, hall och resten av vardagsrummet.


Vardagsrummet är stort - här sitter man och har full koll på nästan hela nedervåningen:


TV-hörnan:


Köket med ingång till tvättstuga/groventré från garaget. Skafferi finns också.Även uppe i Allrummet finns det plats med TV. Kanske ungdomarnas rum när dom tar hem alla sina kompisar?Badrummet på övre plan är stort och rymligt med plats för både dusch och badkar:
 
 

Även garaget är rymligt. Här finns gott om plats med flera bilar, prylar och verkstadsdel: Sovrummen är relativt stora och rymliga. Här är Master Bedroom:


Många önskar ett walk-in closet, men denna gången prioriterades ett extra sovrum istället. Det finns dock gott om plats med förvaring och kläder i alla rum:Ett av dom minsta sovrummen som ändå upplevs rymligt p g a alla fönster. Sovrummet är på 11,5 kvm. I tillägg finns inbyggd förvaring på 1 kvm.


Även detta är ett av husets mindre sovrum på nästan 12 kvadratmeter:


Sovrum med inbyggd garderob. Skjutdörrar med glas gör att rummet upplevs större:


Nu får vi avvakta bygglovsprocessen som brukar ta upp till 10 veckor nu på våren när alla skickar in sina bygglov inför sommaren. Jag återkommer om något år när huset står uppe och kunden har flyttat in. Ibland skulle jag önska jag hade ett trollspö och kunna erbjuda kunderna färdigt uppsatt hus på 1 dag. Det hade varit något!
Samtidigt är det roligt att drömma och få se sin dröm gå i uppfyllelse efter lite hårt jobb. Det är kanske det som är meningen med livet och som ger sann lycka?

Önskar du ser fler av mina projekt. Titta då på mitt företags hemsida: