New England hus

New England hus

onsdag 17 februari 2016

Attefallshuset Marit ändras till komplementbostad

Vad man vill ha sitt Attefallshus till är helt olika, men för att man skall kunna använda sitt hus som komplementboende och inte bara gästhus har jag nu ändrat interiören i Attefallshuset Marit så att det kan användas som komplementbostad.Dom främsta ändringarna är att badrummet har blivit tillgänglighetsanpassad och att det finns mer förvaring och en egen hall där man kan hänga av sig ytterkläder och med plats för städutrustning och allt annat man behöver. Jag fick flytta köket till huvudrummet för att ge plats till både hall och större badrum.

Kvar finns sovloftet med förvaring och det är ju klart att en rullstolsbunden inte kan ligga där, men huset är stort nog för en rullstolsbunden att bo i om man väljer att ha en bäddsoffa eller ett sängskåp.

Här är den nya planlösningen:


Attefallshuset "Marit" upplevs mycket större än sina 25 kvadratmeter med sin rymd och öppna planlösning.

Med liggande panel, smårutiga fönster och snickeridetaljer passar detta mera moderna Attefallshus som komplementhus till ett New England hus.

Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan 3,5 m) finns plats med ett rymligt sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.


Visst är det lite trångt med sina 81 cm takhöjd på den lägsta sidan och 111 cm på den högsta sidan, men då det finns öppningsbara fönster på ena sidan och utsikt över resten av huset, blir upplevelsen av loftet blir större.Huvudrummet i Attefallshuset "Marit"  känns stort och luftigt - faktiskt mycket större än det egentligen är.

​​​​​​​Köket är litet men fullutrustad.


Det stora rummet känns ljust och luftigt:


 Det finns plats med förvaring i hallen och det är praktiskt att det finns en liten hall så man kan komma in med leriga skor utan att smutsa ned resten av huset. Här är utsikten när man kommer in i hallen. Badrummet ligger rakt fram, hallskåpen till höger och kök/vardagsrum till vänster. Stegen upp till sovloftet kan skjutas åt sidan.


Badrummet och hela Attefallshuset är tillgänglighetsanpassad och kan därför användas som komplementboende enligt Boverket.

I Attefallshuset "Marit" har man möjlighet att placera en tvättmaskin och en torktumlare bredvid handfatet i badrummet om man så önskar. Detta huset kan man lätt ha som ungdomslya eller varför inte till uthyrning. 


Detta Attefallshus följer Attefallsreglerna där nockhöjden är 4 meter och husets byggyta är på 25 kvadratmeter. Yttermåtten på huset är 7,05 x 3,54 m.

© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.


Kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar på detta huset kostar 5.900,- inkl. moms. Du får även U-värdesberäkning och vatten och avloppsritningar. Elritningar ingår inte.
Det enda du behöver göra själv innan du skickar in handlingarna till kommunen är att fylla i blanketten för bygganmälan samt rita in var huset skall ligga på tomten.

Alla regler för Attefallshus hittar du hos Boverket.


På min hemsida kan du beställa ritningar. Det kan kanske finnas andra Attefallshus som passar dig bättre. Klicka HÄR för att komma till beställningsformuläret och för att se alla andra Attefallshus.


Jag har tidigare visad bilder på en Friggebod som passar Attefallshuset Marit.
Även detta lilla hus säljer jag arkitektritningar på. Det är endast Arkitektritningar som fasad, plan och sektionsritning samt modulmått på fönster. Konstruktionsritningar ingår inte, men samma princip som konstruktionsritningarna för Attefallshuset gäller.En friggebod får vara max 15 kvadratmeter i byggyta och nockhöjden är 3 meter.

Priset för ritningarna är 3.000,- inkl moms.


Här är insidan. Perfekt som uterum för sommarfester!


Baksidan:


Blir det något Attefallshus till sommaren?

Välkommen att besöka min hemsida och se om du hittar något som passar dig!

Må bäst!