New England hus

New England hus

måndag 18 augusti 2014

Nu kan du köpa ritningarna till mina Attefallshus

Nu kan jag äntligen erbjuda färdiga arkitekt- och konstruktionsritningar till "mina" Attefallshus. Vid köp av ritningarna får du även U-värdesberäkningar på dom klassiska Attefallshusen. Det enda du själv behöver göra är att rita in husets storlek på en tomtkarta som du får från Stadsbyggnadskontoret där du bor.

Pris för kompletta arkitekt- och konstruktionsritningar på Attefallshusen 

kr 5.900 inkl moms.

Tyvärr kan jag inte erbjuda specialritade Attefallshus då jag är totalt fullbokad av andra arkitektuppdrag och har inte tid att rita enligt allas önskemål. Jag kan dock erbjuda mindre ändringar på mina ritningar såsom att ta bort eller ändra fönster och spegelvända ritningarna så det passar din tomt. För mindre justeringar tillkommer en kostnad på kr 3000 då jag måste göra om ritningarna.Hur gör du om du vill köpa ritningarna?


Gå in på mitt företags hemsida HÄR. Jag har skrivit all information om Attefallshusen som jag erbjuder ritningar till. Längst ned på sidan finns en beställningsblankett som du kan fylla i alla uppgifter och skicka till mig.

Det funkar också med ett mail till:
heidi@dreamsandcoffee.se där du förklarar vilket hus du önskar och vilken fastighetsbeteckning huset skall ligga på. Jag behöver även ditt namn och faktureringsadress, så skriver jag ut dom önskade handlingarna och skickar dom till dig. Jag bifogar faktura med handlingarna.


Vad ingår i priset?

Du får kompletta arkitektritningar med mått, både utvändiga och invändiga. Det är fasadritningar, planritningar, sektionsritningar och konstruktionsritningar. 
Fönster och dörrar beskrivs med modulmått så att det är enkelt att beställa hos fönsterleverantörerna.
Konstruktionsritningarna visar materialval och virkesstorlekar på väggar, tak, infästningar och grund. Det bifogas en U-värdesberäkning på hela konstruktionen. Totalt 9 -10 sidor arkitekt och konstruktionsritningar beroende på hustyp.
Heidi Mikalsen, Dreams & Coffee AB står för arkitektritningarna och Rolf Sundberg, Sundberg Byggkonsult står för konstruktion och U-värdesberäkningarna.

El och avloppsritningar ingår INTE!

Det enda du själv behöver göra innan du skickar in bygganmälan till kommunen är att rita in placeringen av Attefallshuset på en tomtkarta (situationsplan, nybyggnadskarta - kärt barn har många namn) i skala 1:400 eller 1:500 där du skriver in huset mått och avståndet till tomtgräns.
Du får också fylla i bygglovsansökan med dina personliga uppgifter och fastighetsbeteckning. Där får du även ange vilken färg huset skall ha på både tak och fasad.

Kommunen önskar också ett förslag till kontrollplan. Du hittar en mall för kontrollplan HÄR hos Stockholms Stadsbyggnadskontor.

Läs mera om Attefallshuset regeler hos Boverket.

© Ritningarna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.


I början trodde / hoppades jag att det räckte med enkla arkitektritningar för ett bygglovsfritt komplementhus, men det visar sig att egentligen krävs det lika mycket arbete som för ett komplett bygglov. Samma byggtekniska krav finns. Jag har uppfattat att den enda skillnaden mellan bygganmälan för Attefallshusen och ett komplett bygglov är att nu får du skicka in ritningarna utan att få avslag om ritningarna är korrekt genomförda och huset placerad enligt reglerna. 

Kostnaden hos kommunen för att skicka in bygganmälan är i de flesta kommuner lite lägre än ett bygglov. Kostnaden varierar från kommun till kommun. 
Om du är osäker på på kostnaden och hur man skall göra föreslår jag att du ringer  stadsbyggnadskontoret i din kommun. 

25 kvadratmeter kan användas till hur mycket som helst och ha vilken form som helst bara man håller sig inom 25 kvadratmeter byggyta och maxhöjd på 4 meter. Mina Attefallshus är 7,15 x 3,5 meter, förutom "Estelle" som är 7,05 x 3,54. 

Jag har gjort ett förslag till inredning, men du är helt fri att inreda det som du vill utifrån dina behov och önskemål.


Attefallshus Förslag 1 - "Louise"

Attefallshuset "Louise"

Attefallshuset Louise är ett ljust bygglovsfritt hus på 25 kvadratmeter.
Detta huset har både ett sovloft och ett sovrum med plats för en säng som är 140 cm bred.
I huvudrummet mellan sovrummet och badrummet finns plats med ett litet trinettkök.

Attefallshuset "Louise"
 I Attefallshuset Louise har jag valt att ha en glasad dubbeldörr och ett fast fönster på vardera sida. Här kan du också välja att ha vikdörrar om så önskas.

Attefallshuset "Louise" - interiörbild

Attefallshuset "Louise" - Interiörbild
Förvaring finns under sängen. Önskas mer förvaring kan man lätt ta bort något av fönstren och ha skåp där eller använda sovloftet som förvaring. Det finns otaliga lösningar.

Attefallshuset "Louise" - Plan 1 - 3D bild


Attefallshuset "Louise" - Plan 2 Sovloft - 3D bild
Attefallshus Förslag 2 - "Filippa"
Attefallshuset "Filippa" 

Attefallshuset "Filippa" - baksidan
Detta Attefallshuset har vikdörrar som gör att ute blir inne om man viker upp dörrarna. Önskar man inte vikdörrar kan man sätta in fasta fönsterpartier och t.ex en dubbeldörr som på Attefallshuset "Louise".

Attefallshuset "Filippa" - Interiörbild med vikdörrar
Attefallshuset "Filippa" har ett fullutrustad kök och handikappsanpassad badrum. Det finns ett sovloft över badrummet. Önskas sovrum på nedre plan föreslår jag bäddsoffa eller sängskåp. Skåp och annan förvaring kan lätt placeras mot badrumsväggen. Då badrummet är ganska stort föreslår jag även förvaring där. 

Attefallshuset "Filippa" - Interiörbild med fullutrustad kök

Attefallshuset "Filippa" - Plan 1 - 3D bild

Attefallshuset "Filippa" - Plan 2 Sovloft - 3D bild
Attefallshus Förslag 3 - "Linnea"
Attefallshuset "Linnea" med brutet tak

Attefallshuset Linnea har brutet tak. Det har både sovloft och en liten sovalkov med plats för en 120 cm bred säng. Under sängen har jag tänkt att viss förvaring kan finnas. Sovloftet har plats med en dubbelsäng som är 180 cm bred. Sovloftet kan också användas som förvaring. 
I huvudrummet mellan sovalkoven och badrummet finns plats för ett trinettkök.

Attefallshuset "Linnea" - Brutet tak
Jag tänker mig detta hus som en vacker komplementbyggnad till ett 20-talshus eller ett hus med brutet tak.

Attefallshuset "Linnea" - Interiör

Attefallshuset "Linnea" - Interiör

Attefallshuset "Linnea" - Plan 1 - 3D

Attefallshuset "Linnea" - Sovloft - 3DFörslag 4 - "Leonor"

Attefallshus "Leonor" - ett modernt Attefallshus
Attefallshuset "Leonor" är ett av mina attefallshus med mera modern och fyrkantig design. Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (drygt 3,6 m) finns plats med ett rymligt sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.

Detta huset har vikdörrar så att ute blir inne när man viker upp dörrarna. Här kan man även välja skjutdörrar om så önskas. Fasta fönsterpartier på vardera sida om en dubbeldörr går också bra.


Attefallshus "Leonor" - interiör
Detta Attefallshus har både förvaring i hallen vid badrummet och under den inbyggda trappan. Uppe på sovloftet finns också plats med förvaring. 

Attefallshus "Leonor" - interiör
Under sovloftet finns plats för ett trinettkök.

Attefallshus "Leonor" - interiör

Attefallshus "Leonor" - Plan 1

Attefallshus "Leonor" - Sovloft med förvaring

Förslag 5 - "Estelle"

Attefallshus "Estelle" - Modernt och rymligt

Attefallshuset "Estelle" är prinsessan bland prinsessorna med sin moderna, rymliga och luftiga design. Blandningen mellan trä och betong ger en rustik känsla med ett tydligt design uttryck.

Priset för fullständiga ritningar för Attefallshuset "Estelle" är
kr 6.900,- inkl moms


Attefallshuset "Estelle" känns extra rymlig. Här finns gott om plats och i ena hörnet under sovloftet finns ett kök med köksö. Under andra delar av sovloftet finns badrummet.
Attefallshus "Estelle" - Modernt och rymligt

Attefallshus "Estelle" - Plan 1 - 3D bild

Attefallshus "Estelle" - Sovloft  -  3D bild
Attefallshus "Estelle" - Sovloft  -  3D bild
Under trappan finns förvaring. Här visar jag det som en bokhylla, men det är fullt möjligt att bygga in trappan med dold förvaring om så önskas.

Attefallshus "Estelle" - Inredning
Öppen spis? Riktig, gas eller bioetanolbränslespis? Kolla med kommunen om du får ha öppen spis innan du gör ditt val. När jag ritade detta huset hade jag även tanke på en bioetanolbränslespis. Dessa  behöver inte skorsten, men avger ändå en hel del värme och mysfaktorn finns kvar. 

Attefallshus "Estelle" - Modernt med öppen spis


Bygga själv, anlita byggare eller få ett husföretag att bygga enligt ritningarna? 
Valet är ditt.