New England hus

New England hus

måndag 30 september 2024

New Englandvilla med svarta fönster i Norrtälje

 




Ni kanske känner att detta hus ser bekant ut. Ja det är därför det är en version av våra mest populära hus Villa Gunilla. Man kan säga att Villa Gunilla har fått ännu än syster. Det är många av våra kunder som har intresserat sig för hustypen Villa Gunilla som ligger grunden för några av våra större projekt. "Villa Gunilla" kan man beställa färdiga ritningar på vår hemsida. Denna version fick Louise Eriksson arbeta med och kundanpassa så den fått sin unika touch. Det som gör detta new englandhus lite extra unikt är att kunden vart att ha svarta fönster både utvändigt och invändigt. Det ger huset en mer tuffare look. 

Vi tycker det är väldigt kul att kunna göra så många olika unika versioner av en riktigt bra grundide. Husen blir som en syskonskara med starka likheter men också med unika drag gällande utseende och storlekar.

Detta hus kommer byggas på en sjötomt i Norrtälje. Huset har en byggnadsarea på 187 kvm och med terrasstak på 276 kvm. Boyta på plan 1 är 165 kvm och boytan på plan 2 är 108 kvm. Plan 2 är mindre pågrund av full taknock i vardagsrum och att plan 1 har en matsal. 

På vår YouTubekanal finns en virtuell rundvandringsvideo på huset som ni kan kika på. 
Då får ni en bättre helhet av huset:


Utvändiga bilder.

Tomten är en sjötomt med relativt stora höjdskillnader vid hus och terrass. Därav blev poolområdet en utmaning att få anpassad till tomten. Lösningen blev planteringsmurar och trappor ned från husets nivå och resultatet blev riktigt omtyckt av både oss och kund.

Vy från infarten till tomten.


Matsalen ligger mot nordväst så man får in den sista kvällssolen när man äter middag.


Husets entrésida. Förbi entrén kan man ta sig genom med bil vidare till garaget. 








Sidan mot vattnet och bästa solläget där solen går upp till höger om huset och går ned vänster om huset. Här finns terrasser runtom huset med många sociala ytor.









Flera uteplatser under terrasstaket. I mitten av terrasstaket finns en rustik öppenspis där man kan vara ute och värma sig de kallare kvällarna.



Plan 1.

På plan 1 en inbjudande entré där man blickar direkt in i huset vardagsrum med full taknock. Intill entrén finns en sammankopplad groventré. I anslutning finns badrum och tvättstuga. Genom tvättstugan finns ett stort kontor som leder vidare till den öppna delen av huset där det finns kök, vardagsrum och umgängesdel. Matsalen finns intill köket i ett glasrum.
 


När du kommer in genom entrén möts du av en välkomnande entréhall med förvaring längs ena sidan och möjlighet att ta sig till groventrén för ytterligare förvaring. När du kommer in i huset kan du blicka ut mot allrummet med den inramade öppna spisen. 






Från entrén kommer du direkt in i det stora öppna allrummet. I mittendelen är det öppet upp i med 6,8 m i takhöjd. I mitten av huset finns enöppen spis i sten med en sittgrupp framför. Intill sittgruppen finns köket och vardagsrumsdelen.







Trappan upp till övre hall ligger mellan öppna spisen och kontoret.


Stort rustikt kök med en modern touch. Vinklat mot de sociala ytorna för att ge rummet en öppen känsla. Köket har en köksön som ramar in köket och ger naturligt en känsla av ett köket är en egen del av rummet. 






Från köksön kan du blicka ut över hela rummet.






Skafferi finns intill köket.


Framför köket finns vardagsrummet med stora fönster med utsikt mot sjön.






Intill köket finns en separat matsal i glasrum med ett stort långbord. Rummet går att skilja av med industriglasdörrarna.




Intill allrummet finns ett stort kontor med utsikt ut över vattnet från dess stora fönster. 




Från kontoret når man tvättstugan som även blir som en passage mellan kontor och groventré.




Groventrén är sammankopplad till huvudentrén. I groventren finns gott om förvaring och även en hunddusch. 





Intill groventrén finns ett badrum med dusch, handfat och toalett. Från badrummet kan man ta sig ut till terrassen.




Plan 2.


Från trappen i vardagsrummet kommer man upp till övre hallen där man kan blicka ned. Hallen är öppen och når alla rummen på plan 2.





Först till huvuddelen där masterbedroom är separerat från de andra sovrummen. På denna delen finns tillhörande walk in closet och badrum. Man kommer in i walk in closeten och går vidare in till sovrummet med utsikt mot sjön. På andra sidan finns badrummet.




Sovrummet är öppet i nock och känns luftig och pampigt med dess många fönster.



Badrummet är luftigt med dubbla handfat, dusch och toalett. 




På andra sidan av övre hallen finns andra delen med två sovrum med delat badrum samt en separat klädkammare. Ena sidan finns sovrum 2 som är beläget mot husets entrésida.




Mellan sovrummen finns ett delat badrum med dusch, toalett och handfat.




Mellan sovrummen finns även en separat klädkammare som kan nyttjas av alla.

I delen mot sjön finns sovrum 3 som har likade utseende som masterbedroom då dom båda är i var sin gavel.




Tack för mig denna gång. Vi ses snart med nya projekt att presentera för er!
//Louise Eriksson