New England hus

New England hus

söndag 26 juli 2020

Attefallshuset "Heidi"

Välkommen in i Attefallshuset "Heidi" på 25 kvm som jag har ritat och som Sandberg Såg & Hyvleri har levererat nyckelfärdigt till tomten.

Nu när det är sommar är det perfekt att ha ett Attefallshus som gästhus, men ett Attefallshus kan användas till så mycket; bostadshus, garage, ateljé, ungdomshus, poolhus, verkstad, förråd ...... du bestämmer själv.

Huset nedan används främst som gästhus, men har även varit keramikverkstad under en tid och ibland som kontor och då särskilt nu under Coronatider.


I filmen nedan som finns på Youtube får du se hur huset ser ut på både ut och insida. 
Välkommen in:


Jag har ritat 21 olika modeller av Attefallshus, både 25 och 30 kvadratmeter som du kan köpa arkitekt- och konstruktionsritningar till. Pris för ritningar är kr 9.500,- 
Alla modeller och mer information finns på mitt företags hemsida; www.dreamsandcoffee.se
Önskar du veta mer om priser på nyckelfärdigt Attefallshus föreslår jag att du besöker Sandberg Såg & Hyvleri's hemsida. Klicka HÄR för att komma dit.

Förut fick man endast bygga ett 25 kvm stort Attefallshus, men numera får man bygga 30 kvm.
Regler för Attefallshusen finns på Boverket.
Kolla med din kommun vad som gäller på din tomt innan du bestämmer dig för att köpa ritningar och beställa ett Attefallshus.


Här utanför Attefallshuset är det dukat upp för fika i en mera maritim miljö som förstärks av vassen som  växer vid verandan. Surfbrädan och korgkistan kommer från Artwood. 
Soffan från KWA.


Just detta Attefallshus är bara på 25 kvm och har endast 1 rum med kök samt badrum och hall.
Beroende på vad man skall ha Attefallshuset till får man inreda lite som man vill.
Här har vi valt att ha en soffa som man kan sova på och klaffbord ifall man skulle vilja äta mat utan att ha tallriken i knät.

Soffa, pall och klaffbord kommer från IKEA.
Sidobord, kista, bricka, spegel och fåtölj kommer från Artwood.


Med stora fönster och full nockhöjd i huvudrummet blir det väldigt ljust och härligt.
Det är underbart att sitta här och titta ut.
Nackdelen med mycket fönster i söder är att det blir väldigt varmt när solen gassar in om sommaren. Då är det bra att ha en luftvärmepump som även ger kyla (aircon) om sommaren.


Köket från IKEA är litet, men har ändå allt man behöver såsom ugn, spisplattor, bänkkyl med frysfack, lådor, vask och överskåp.


Över kök, hall och badrum finns sovloftet med plats för en dubbelsäng.
I ärlighetens namn är det väldigt lågt i tak så det är mera ett krypin än ett sovrum, men det går ändå bra att sova där då det finns ett fönster i gaveln så det inte känns så instängd.
Nockhöjden inne i sovloftet är 104 cm.


Man kommer upp till sovloften via en stege som är flyttbar. När man inte behöver den längre ställer man den bara åt sidan. Faktiskt riktigt lätt att gå upp och ned.


Tycker man det känns obehagligt att sova på loftet rekommenderar jag en bäddsoffa så att man håller sig på nedre plan hela tiden. Det är framförallt om man har äldre gäster som det nog är bäst att sova nere. Personligen gillar jag sova uppe men det är ju som i en våningssäng. Vissa gillar nere medan andra föredrar överslafen.


Personligen älskar jag att ha en pall att slänga upp fötterna på. Det bästa med denna från IKEA är att den har förvaring under dynan vilket gör att man får plats med både täcken, kuddar och lakan om man skulle vilja bädda i soffan. Om man önskar ett soffbord kan man bara sätta en bricka på pallen som här. Brickan kommer från Artwood.


Det är trevligt att kunna erbjuda sina gäster ett litet eget hus. Oftast umgås man ju hela tiden, men har man ett eget hus blir det så mycket lättare för alla om någon vill sova längre eller är morgontidiga. Här kan man göra sitt egna morgonkaffe och kanske ta sig en smörgås om man vill.
Allt finns och med ett litet hus är det så mycket lättare om gästerna vill stanna längre.


I detta Attefallshus har vi valt att ha kvistfri panel på väggarna vilket jag verkligen rekommenderar då panel med kvist kommer få fula fläckar med åren. Vissa kanske tycker det är charmigt, men jag gillar att den vita färgen håller sig vit och att inte gula fläckar syns överallt. Det kostar lite extra, men det är det verkligen värt tycker jag.


Vi välkomnar fler gäster och satsar på fler härliga sommardagar.

Hoppas ni också njuter av sommaren!

Må bäst!