New England hus

New England hus

lördag 10 juni 2017

New England hus vid golfbanan

Bygglovshandlingarna är inlämnade och klara för detta hus i New England stil med tillhörande flygel.
Detta vackra hus ligger nära golfbanan med vacker utsikt.


Huset byggs på samma plats där det nu står ett gammalt hus som är i mycket dåligt skick och behöver rivas. Byggytan är lika med den gamla huset.

Kunden önskar ha huset med vit liggande panel och svarta takpannor som Benders Carisma Granit, men kommunen förespråkar gult hus med rött tak.
Jag gjorde två färgförslag. Båda är snygga, men jag håller faktiskt med kunden om att det vita huset med svart tak blev snyggast. Vad tycker ni?


Huset har en pampig huvudentré med balkong över. Groventrén på ena långsidan är mycket enklare utformad. Man skall inte ta miste om vart huvudentrén är.


Huset har en byggyta på 379 kvadratmeter varav själva huskroppen har en byggyta på 240 kvadratmeter och balkongerna har en byggyta på 39 kvm.

Boyta på plan 1 är på 218,5 kvm medan plan två har en boyta på 160 kvadratmeter.
Det finns även ett vindsutrymme med en golvyta på 62 kvadratmeter.


Vardagsrummet har full nockhöjd. Över köksdelen finns master bedroom, men köket har ändå en takhöjd på 3 meter.


Kunden önskade sig en öppen och luftig planlösning och det har dom verkligen fått.
Detta är ett hus som passar perfekt till umgänge. Det är nog härligt att även vistas själva i dessa luftiga och rymliga utrymmen med mycket fönster och högt i tak.


Vid matdelen finns det stora vindörrar som kan vikas upp under sommaren så att rummet känns ännu mera rymligt och ute blir inne.


Från köket har man full koll över vardagsrummet och golfbanan som ligger utanför.


Över entrépartiet finns dom vackra fönstren till TV-rummet.


 Här i TV-rummet är det mycket rymd och full nockhöjd.Här har man full koll på golfbanan utanför samt full koll på hela huset.
Detta med att ha en fast vägg för TV-n är jag lite skeptisk för även om man ofta har planerat hus under en längre tid för just TVns placering.
Jag föreslår ett mediacenter placerad på hjul som man kan flytta runt. Ibland är det bara en som sitter och tittar på TVn och då kanske man vill sitta i en egen chaiselong medan man andra gånger sitter flera och då vill alla sitta tillsammans i soffan.
Jag märker också med ungdomar att TVns storhetstid verkar vara förbi. Många har egna skärmar (små som stora) och tittar på film lite var som helst.
Skall man verkligen titta på film på stor duk så är kanske en projektor lösningen.På högre sidan om huset - över köket finns master bedroom med egen veranda där man kan njuta av frukosten i morgonsolen.Master bedroom har tillhörande badrum med både badkar, dusch, dubbelhandfat med mycket förvaring och toalett. I anslutning till badrummet finns walk-in closet. Man kommer även till walk- in closet från hallen.Högst upp i huset finns ett vindsutrymme. Med dessa vackra fönster skulle vinden kunna användas både som gästrum, TV-rum eller gym. Vackraste vindsutrymmet för förvaring går ju också.


I huset finns dock gott om förvaring. Här en stor förvaring för kläder - en klassisk walk-in closet.Fler bilder på flygeln som innehåller 3 lägenheter hittar du i ett tidigare inlägg. Klicka HÄR för att komma dit.

Den stora frågan i detta projektet är om man får bygga huset vitt med svart tak som kunden önskar eller gult med vita detaljer som kommunen förespråkar.
Båda är snygga, men visst ser huset lite mera pampigt ut i vitt med svart tak?


Jag får återkomma med fler bilder på detta projekt när det är dags att byggas.
Det är ett stort projekt och det tar tid från ritning till inflyttning.

Önskar er en riktig härlig försommar!
Det har varit många sköna lediga dagar och extra firande för oss med både student, nationaldag och skolavslutningar. 

6e juni blev firad med pannkakstårta och bubbel!Med alla dessa lediga dagar hinner man inte jobba lika mycket som man skulle velat men samtidigt har det varit riktigt trevligt. Barnen har nu sommarlov och själv skall jag jobba några veckor till innan jag själv tar en lång välförtjänt semester.

Återkommer om några veckor med bilder på det projekt jag just nu jobbar med.

Må så gott!