New England hus

New England hus

måndag 21 september 2015

Klassiskt hus med utsikt över Edsviken

Bygglovshandlingarna är nästan klara för att skickas in. Vi väntar bara på kommunen att ta fram nybyggnadskartan. Det var visst 5 månaders leveranstid på det i Sollentuna kommun. Snart är väntetiden över och vi kan skicka in bygglovshandlingarna för detta tvåvåningshus i klassisk stil som jag har ritat åt kund.


Jag har tidigare bloggat om detta huset och visat olika förslag. Tillsammans med kund valde vi en kombination av förslagen. Klicka HÄR om du vill se dom olika förslagen jag presenterade.

Huset skall byggas på en kuperad sjötomt i Edsviken.För att komma ned från garaget och parkeringsplatsen får man antingen gå ned några trappsteg eller via en liten väg.


Det finns redan ett hus på tomten och källaren är i så bra skick att vi tänker använda den under detta hus. Bra förvaring är guld värd och källaren kommer att vara förvaring. Tvättstugan som tidigare låg i källaren flyttas upp till groventrén.


För att lyckas använda sig av nuvarande källare fick huset stå där det gamla står. Det nya husets interiör fick anpassas så att trappan ned till källaren hamnade på ett bra ställe.
Jag har sett till att det även finns gott om förvaring på entréplanet.

Här är plan 1:


På plan 1 finns entrén med kapprum på vänster sida. Efter kapprummet finns en hall där nedgången till källaren finns. Under trappan är det plats med förvaring.

På höger sida om entrén finns ett litet TV-rum tillika barnrum där ungarna kan ha sina leksaker. Vi som har och har haft småbarn vet ju att ungarna vill vara där dom vuxna är. Perfekt att kunna ha ett eget rum nära vardagsrum och kök där ungarna kan ha alla sina leksaker. När dom växer upp kan rummet användas som kontor, TV-rum, Spel-rum eller kanske gästrum.
I den del av vardagsrummet där det finns stora fönster mot vattnet är det full nockhöjd.
Det är en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Gästrummet på plan 1 är rymligt och har en fantastisk utsikt. Det finns gott om förvaring och badrummet ligger i nära anslutning. 

Här på plan 2 finns 3 sovrum varav kontoret kan användas som det fjärde sovrummet:Master bedroom har ett eget stort walk-in closet och eget badrum.
Barnens badrum har badkar. Vi vet ju alla att det i grund och botten är barnen som badar mest även om vi sett otaliga reklamfilmer där vuxna badar med tända ljus och skön musik. Verkligheten är något annat. Skulle dom vuxna få för sig att mysa i badkaret så får dom låna barnens badrum. 
I master bathroom finns dubbeldusch.

Inredningsbilder på plan 1:

Entré - vy mot vardagsrummet och sjöutsikten
Köket - vy mot vardagsrum, matplats och trapp
Matplats - vy mot kök och vardagsrum
Vardagsrum med full nockhöjd och sjöutsikt
TV-rum eller barnens lekrum
TV-rummet ligger bredvid vardagsrummet
Vardagsrum, trapp och TV-rum
Extra stort gästrum med sjöutsikt på plan 1
Tvättstuga till höger, trapp ned till källaren bakom dörren rakt fram, kapprum
Tvättstuga och groventré
Badrum plan 1
 På övre plan finns alla sovrum. Här är övre plans interiörbilder.

Master bedroom med full nockhöjd

Master bedroom med sjöutsikt
Walk-in closet
Master bedroom med dubbeldusch
Master bedroom med dubbelhandfat
 Mellan master bedroom och barnens sovrum finns en gång där man kan se ned till vardagsrummet och ut igenom fönstren med sjöutsikt.

Övre hall
Kontor som också kan bli gäst eller barnrum
Ett av barnens sovrum
Sovrum med sjöutsikt
Barnens badrum med badkar och dubbelhandfat
 Detta klassiska hus med puts är placerad på en kuperad tomt. Man får terrassera för att få till alla uteplatser. Poolen på 4 x 8 meter får egen terrass.Vid vattnet finns en gammal sjöstuga som kändes trång och mörk. Med vikdörrar kan man öppna upp mot vattnet och använda sjöstugan som umgängesrum.


Här är sjöstugan där vikdörrarna är stängda. Det har nästan samma storlek som ett Attefallshus.


När man viker upp dörrarna blir sjöstugan som ett uterum:


Här finns plats med långbord. Under bänken finns plats till förvaring.Enkelt kök och förvaring i sjöstugan.


Önskar du se en walk-through film på detta hus så finns den att skåda nedan.
Välkommen in:

När nybyggnadskartan är klar skall bygglovshandlingar skickas till kommunen.

Det skall bli spännande att se utvecklingen av detta hus. Det tar lite tid från att skicka in bygglovshandling till huset är inflyttningsklart.