New England hus

New England hus

tisdag 13 augusti 2019

Attefallshus - bilder från kunder

Lagen om Attefallshus om 25 kvm trädde i kraft 2 juli 2014 och jag har under dessa 4 år levererat Attefallshusritningar till över 300 privatpersoner runtom i Sverige.

Attefallshus från Dreams & Coffee AB
Vissa av mina riktigt händiga kunder har byggt huset själv medan majoriteten har låtit en snickare eller husföretag bygga huset.

Jag har fått ta del av flera bilder på byggda hus och först vill jag visa hus som Sandberg Såg & Hyvleri i Piteå har levererat nyckelfärdigt till nöjda kunder runtom i landet.

Extra vackert är Attefallshuset Kristina med sitt brutna tak och faluröda fasad. Är inte detta svensk romantik så säg! Bilden kommer från kund.


Attefallshuset Heidi är väldigt populärt och även detta hus har Sandberg Såg & Hyveri levererat nyckelfärdigt med lastbil på plats.


Köket kommer från IKEA och Sandberg Såg monterade det innan leverans.


Över badrummet finns sovloft och stegen är lätt att gå i och placeras bort när man inte behöver gå upp och ned från loftet.


Huvudrummet kan man använda som allrum med bäddsoffa eller inreda med ett stort matsalsbord.
Man är fri att använda sitt Attefallshus precis som man vill och inreda det efter eget önskemål och behov. 


Vissa har det som gästhus, några hyr ut det medan andra har det som kontor eller ateljé.


Detta svarta Attefallshuset Heidi levererades till Carolina Gynning och är tänkt att användas som ateljé. Visst är det läckert i svart? Bilden är tagen i Sandberg Sågs lokaler.


Inne i huset är det enstavig ljus ekparkett och kvistfri träpanel.


Listverket kommer från Listspecialisten och både material och hantverk är av allra bästa kvalitet.
Sandberg Såg & Hyvleri med Stefan Sandberg i spetsen är nog en av dom bästa och mer noggranna hantverkare jag känner till. Här lämnas inget åt slumpen. Allt är genomtänkt och snyggt utförd.Ett av dom första hus som Sandberg Såg levererade hela vägen till Skåne var Attefallshuset Marit med tillhörande Friggebod


Bild från kund:


I Attefallshuset finns umgängesrum, kök, toalett och sovloft: 


Friggeboden är inredd som matrum med plats för många. 
Ritningar för denna Friggebod kostar kr 3.000,-.Husen tillverkades i Sandberg Såg & Hyvleri's lokaler i Piteå. Här är husen klara, redo för tranport genom hela Sverige.


Beroende på vart husen skall stå och vad dom skall användas till får dom anpassas så att dom passar både omgivningen och till sitt användningsområde.

Här är Attefallshuset Louise som är anpassad så att det passar som komplementhus till ett äldre hus i Dalarna. Bilden kommer från Sandberg Såg.


Taket är förberett för att sätta takpannor. Dessa får sättas på plats då det är svårt att transportera hus med takpannor.


Huset har ett stort sovloft där man får plats med en dubbelmadrass:


Attefallshuset Louise har kök, badrum, sovalkov och umgängesrum samt sovloft. Köket är litet, men innehåller både spis, fläkt, bänkkylskåp och vask. Huset är inte tillgänglighetsanpassad, men här kan man verkligen bo ändå.


Vy från sovloftet:


Såhär ser det ut när Attefallshusen rullar iväg till sina nya ägare:


Mina hus är ritade så att det skal gå att transportera dom med lastbil. Det finns vissa restriktioner och huset kan inte vara för brett. Mina hus har maxbredd på 3,5 m och så sticker tak ut lite på båda sidorna.


Här är Attefallshuset Louise i vit tappning leveransklart!


Vita hus är väldigt populära, men det byggs en hel del faluröda hus också.


Här är Attefallshuset Heidi helt i rött med svart plåttak och vita fönster.


Såhär ser det ut inne i huset med kvistfri panel:Väljer man plåttak eller shingel kan dessa Attefallshus levereras helt nyckelfärdiga. Det är bara hängrännor och stuprör som behövs monteras och sedan är det klart. Tja - en trätrall vore kanske också trevlig att ha.
Här lyfts Attefallshuset Heidi på plats där plintar, el, vatten och avlopp redan är förberedd.


Huset är endast grundmålat och skal få samma kulör som huvudhuset från sekelskiftet. Visst passar dom bra ihop! Attefallshuset Heidi var tänkt som ett komplementhus till just sekelskifteshus och New England hus när jag ritade det.


Lite målarfärg, en liten trätrall, hängrännor och stuprör - så är det klart!


Från huvudhuset tittar man ned på Attefallshuset som inte skäms för sig.


Det är som sagt en hel del som bygger sina hus själva eller låter en byggare hjälpa till.
Här kommer några fler hus som jag levererat ritningar till:


Kunden har själv valt dörrar och en specialpanel. Så vackert!


Här är Attefallshuset Leonor med sedumtak. Huset är anpassad till eget önskemål och som en minikopia av huvudhuset. Byggare okänd, men jag kan genom bilderna se att dom gjort ett riktigt bra jobb.


Attefallshuset används som kontor, men man kan även ha det som gästhus då man kan sova på sovloftet och ett litet trinettkök samt badrum finns.


Här är ett annat Leonor-hus som var ett av dom första hus med pulpettak som jag ritade och som byggdes.


Även detta hus användes som kontor för ett husföretag i ett nybyggt område. 

Utsikten är helt fantastisk så jag kan tänka mig att den kanske har ett annat användningsområde nu eller så är det fortfarande ett fantastiskt kontor. Ett Attefallshus kan användas till så mycket.


Här i Attefallshuset Linnea saknas det bara en trall, så är det helt klart. Nu är det några år sedan huset byggdes och bilden skickades till mig så jag misstänker att trallen redan är på plats.


Jag har fått många bilder där hus är under uppbyggnad, men inte lika många där huset är klart och inflyttad. Jag visar här endast ett axplock av alla hus jag fått bilder från.

En mycket nöjd kund skickade dessa bilder förra veckan.


Huset är byggd av Fabrika Rauna från Lettland och är transporterad från Lettland till Vallentuna helt nyckelfärdigt.


Poolhuset/gästhuset har inget kök, men badrum och förvaring så det passar perfekt som gästhus och umgänge. Det passar verkligen ihop med huvudhuset som är i New England stil.


Attefallshuset Heidi är som sagt det mest populära huset och från Luleå kom dessa bilder från en mycket nöjd kund som använder sitt hus som bostad:


Med ett bygglovsfritt terrasstak känns det som ett extra rum om sommaren.


Ett Attefallshus kan användas till så mycket.
Här är Attefallshuset Filippa som används som gästrum med dubbelsäng. Visst är det lyxigt att kunna bjuda sina gäster på en sovplats som denna.


Attefallshuset hos min kund som har Instagramkontot https://www.instagram.com/husdrommen.lindell/
använder sitt Attefallshus som gästhus. Visst är det läckert?


En annan kund har valt att använda sitt Attefallshus till garage.


Regeln för Attefallshus är att byggnadsarean får max överstiga 25 kvm och nockhöjden får max vara 4 meter. Alla regler hittar du hos Boverket. Innan du skal bygga Attefallshus borde du kolla med din kommun om man får bygga just i ditt område. Det varierar från område och kommun.

Jag säljer ritningar till Attefallshusen och ritningarna på ett 25 kvm Attefallshus kostar kr 5.900,- inkl. moms. Om man önskar ändringar såsom spegelvändning, ändring av fönster och innerväggar tillkommer kr 3.000,-
Mer information hittar du på min hemsida under fliken ATTEFALLSHUS.

Attefallshuset Kristina på bilden nedan skal användas som komplementbostad och hyras ut.


Det blir ett perfekt litet hus att bo i med rymligt sovloft, badrum och fullutrustad kök med ugn, spis, bänkkyl och vask. Förvaring finns i hallen.


Kunden var så nöjd med Attefallshuset att han själv var sugen att flytta in här.
Jag förstår det fullständigt. Det är mysigt med ett litet hus med gott om ljusinsläpp och egen uteplats.

En av mina händigare kunder byggde detta Attefallshus alldeles själv.
Detta är Attefallshuset Marit:


Är du intresserad av att köpa ritningar till mina Attefallshus hittar du alla modeller på min hemsida under fliken Attefallshus.

Än så länge får man endast bygga ett Attefallshus med 25 kvm byggnadsarea, men fr o m 1 mars kommer man troligen att få bygga 30 kvm. Jag har några ritningar på 30 kvm stora fritidshus och kommer skapa fler alternativ och ritningar i god tid till dom nya reglerna kommer.

I mitt förra blogginlägg refererade jag till pressreleasen från Regeringskansliet där dom informerar om att dom i en lagrådsremiss vill utöka möjligheten till att bygga 30 kvm Attefallshus fr.o.m 1 mars 2020.

Sandberg Såg & Hyvleri har redan levererat ett 30 kvm stort hus med nockhöjd på 4 meter. 
Detta är fritidshuset Marit som kunden sökte bygglov för.


Här är bilder från Sandberg Såg & Hyvleri innan huset packades in och transporterades till kund med lastbil.


Läckert kök i svart:  Rymligt sovloft över badrum och hall:

Hall med ingång till sovrum, och badrum.


Sovrum med full nockhöjd så man kan ha en våningssäng/sovloft:Vy från sovrum till kök via hallen.


Önskar du se fler bilder från Attefallshus som Sandberg Såg bygger föreslår jag ett besök på deras Instagramkonto; https://www.instagram.com/sandbergssag/

Priser och information om nyckelfärdiga hus finns på deras hemsida.

Attefallshus levererade av Sandberg Såg & Hyvleri
Jag har fortfarande semester, men mellan regnskurarna tänkte jag att ett litet blogginlägg om kunders Attefallshus vore trevligt och somrigt!


Önskar er en fortsatt trevlig sensommar!


Må bäst!