New England hus

New England hus

fredag 11 september 2015

New England inspirerad hus - fönster gör skillnad

Just nu jobbar jag med ett New England inspirerad hus och "leker" med olika typer av fönster. Även om huset har samma planlösning blir får det olika uttryck beroende på olika typer av fönster. 

På ett av förslagen finns det smårutiga fönster på övre delen av fönstret och inga spröjs på den nedre delen.


Här är samma vy med ett hus med klassiska spröjs:
På baksidan finns både entrén och groventrén. Här med klassiska spröjs.


Här är samma vy med smårutiga spröjs och inga spröjs på nedre delen:


Från köket kan man gå ut till verandan i öster och dricka sitt morgonkaffe.


Vid den öppna spisen på utsidan av rummet finns ett uterum som är delvis inbyggd. Här kan det vara skönt att sitta på lite kyligare kvällar och värma sig vid elden. Man är ute fast inne...... en härlig känsla.


Själva huset har en byggyta på Byggytan på 151,5 kvadratmeter medan byggytan med alla terrasstak är 213,5 kvadratmeter.

Boytan på plan 1 är på 131,5 kvadratmeter:


Plan 1 har ett stort kök/matrum/umgängesrum med vardagsrummet tre trappsteg ned. Detta gör att vardagsrummet får 3,25 m i takhöjd medan alla andra rum på plan 1 har 2,70 i takhöjd. 

På plan 1 finns även en stor tvättstuga tillika groventré, ett stort kapprum med plats till mycket förvaring, badrum och bastu där man från bastun har utgång till terrassen där utomhus spaet finns. 
Terrasstaken gör så att utomhusvistelsen både om sommaren och vintern blir längre. Terrasstak är både skydd för sol och regn. Det bästa är att man kan ha kuddar i möblerna året om. Man slipper springa ut och in med kuddarna beroende på regn och rusk. 

Botyan på plan 2 är 100 kvm:


På plan 2 finns 3 rymliga sovrum samt 2 badrum. 
Master bedroom har sin stora walk-in medan dom andra sovrummen fick var sin garderob. Detta kan man göra om till en större walk-in till ett av sovrummen om det skulle önskas. 

På plan 2 är takhöjden 2,50. Huset får ett tillhörande Attefallshus som kommer användas som partyhus om sommaren. Perfekt nära poolen.


Här är några interiörbilder från detta förslaget på ett New England hus ritat för kund.

Vy från hallen mot kök och vardagsrum:


Bredvid köket finns ett skafferi:

Köket är rymligt - nästan 60 kvadratmeter. Här finns plats för många gäster:


Vardagsrummet ligger tre trappsteg ned från köket och matsalen. Har har man utsikt över Mälaren och även utgång till trädäcket och poolen:Bredvid köket finns ett umgängesrum som kan användas som bibliotek, TV-rum, kontor eller extra sovrum om det skulle behövas.


Som sig bör finns ett badrum på nedre plan. Badrummet har en dörr till bastun som har utgång till verandan där utomhus spaet finns.


Från bastun har man faktiskt utsikt över Mälaren:


Tvättstugan är rymlig. Här finns gott om plats med sortering av tvätt, tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Bak spegeldörren är teknikrummet för bergvärmen.


Från tvättstugan finns en dörr till kapprummet som har gott om förvaring. Man ser köket på andra sidan av huset.


På plan 2 finns 3 sovrum. Master bedroom har tillhörande walk-in closet och badrum:


Utanför sovrummet finns en balkong med en riktig trevlig utsikt över Mälaren:Det finns inget allrum på övre plan. Istället har vi valt att ha större sovrum.


Ett av sovrummen är så stora att man lätt kan ha det som allrum om så skulle önskas, men då blir det ju bara två sovrum kvar på ovanvåningen. Hur man väljer att inreda sitt hem beror på vilka behov man har, hur många familjemedlemmar m.m.


Båda sovrummen har en egen klädkammare.


Det finns två badrum på övre plan. Här är det minsta badrummet. Tillräckligt stort för dusch, handfat och toalett.


Som arkitekt måste jag försöka tillfredsställa alla önskemål som kunden har. I början fanns det ett önskemål om ett större gästhus. Nu är tanken att det eventuellt skall finnas ett mindre gästhus. Vi får se hur det blir då jag har fått in alla önskemål i nuvarande hus.

Oavsett gästhus, så blir det iallafall ett garage om 60 kvm som skall ritas till. Först skall vi bestämma hur huvudhuset skall se ut. Hoppas kunden gillar förslaget!

Det har varit mycket jobb i veckan och jag tänker verkligen njuta av helgen med ridning och promenader med hundarna. 

Här rider jag utanför min egna gård som är en gård i New England stil. Önskar du se fler bilder på gården finns den presenterat i min blogg "Den Vita Gården"


Önskar er en riktig trevlig helg!