New England hus

New England hus

måndag 30 maj 2016

New England hus i Larvik - snart klart

Det är så roligt att få bilder från kund på husen som håller på att bli klara. Det är som att smygkika under pappret på julklappen. Man anar vad det blir - man blir glad och glädjer sig ännu mera tills öppnandet!

Här är smygtitten innan slutbesiktning på ett hus som jag har ritat och som byggs av Rörvikshus i Norska Larvik:


Jag har ju i och för sig smygtittat lite innan då man på 3D bilderna som jag gör i mitt arkitektprogram får en ganska klar uppfattning över hur det kommer att bli. Här är 3D bilden från samma vinkel:


Det kommer bli en jättetrevlig entré och när pelarna är färdigmålade blir det så vackert.
Det är Rörvikshus som har levererat byggsatsen och bygger huset.


Groventrén är nästan så snygg att det kunde ha varit huvudentrén:



På baksidan såg det såhär ut i mitt 3D program:


Skorstenen är inte uppsatt än. Jag vet att dom väntar på murare. Baksidan ser ändå fin ut.
 

Glasrummet kommer bli magiskt. Här är insidan just nu - från vardagsrum till glasrummet:


I mitt arkitektprogram såg det såhär ut:


Här är vyn från köket via vardagsrum till glasrummet:


Köket:


Jag tror det blir ett underbart hus att leva i. Det är en öppen planlösning, men ändå avskilda rum.


Planlösningen - plan 1:


Planlösningen - Plan 2:


Lite fler inredningsbilder från bygget:

Trappan upp till ovanvåningen

Badrummet

Toalett o dusch
TV-rummet på ovanplan

Master Bedroom

Ett av sovrummen med en fantastisk fin väggtapet - tillhörande walk-in closet till höger

Övre hall
 

Önskar mina trevliga norska kunder en riktig härlig vår och sommar med inflyttning och fix på tomten. Jag tror och hoppas dom kommer att trivas riktigt bra i sitt nya gårdshus i New England stil.






torsdag 26 maj 2016

Solsidan - Klassiskt hus med puts

Arkitektritningar är nu klara för det klassiska huset på Solsidan som jag tidigare har bloggat om HÄR. Nu skall kunden göra upphandlingar med husleverantör samt få både rivningstillstånd på det gamla huset som står på tomten och bygglov för detta nya. Det är en hel del jobb och det tar lite tid innan huset står uppe. Tills dess får vi nöja oss med dessa 3D bilder.

Här är huset i klassisk stil med puts som skall bli granne med Mickan och Freddes hus i TV-serien Solsidan.


Kunden önskade hela 3,10 i takhöjd på nedre plan, så det fick bli lite ändringar på både tak och fasad från första förslaget då det finns en begränsning i hur hög den yttre takhöjden får vara.

Byggytan för huset är 214 kvadratmeter.
Boytan på plan 1 är 191,5 kvadratmeter och på plan 2 är den 173 kvadratmeter. Det blir ett stort hus. Det är delvis källare under huset där det bl a finns ett tvåbilsgarage, vinkällare och förvaring.
1/3 av vinden får inredas.

Planlösning - plan 1:


Planlösning - plan 2:


Utsikten är magisk, och när man kommer in i hallen och tittar ut igenom vardagsrummet så får man hela fjärden serverad. Det stora matbordet är placerad med stora panoramafönster och vikdörrar runtom. I fronten kan vikdörrarna vikas upp så att ute blir inne. 
Det kommer bli helt underbart om sommaren.


Utsikten från matplatsen:


"Insikten" från matplatsen:


Dörrarna på utbyggnaden kan vikas upp så att hela sidan blir öppen.
Det blåser ju ofta vid vattnet, så detta kommer nog bli en fantastiskt uterum även om det är ett rum i huset. Några trappor ned finns pool och loungeavdelning.


Allrumet på övre plan har nog bästa utsikten med en balkong utanför. Öppen spis och bokhyllor finns på den sidan som bilden är tagen från.


Det finns även en liten balkong över entrépartiet.
Rummet innanför erbjuder läsning och TV-tittning.
Man vet ju av erfarenhet att tiden då alla satt och tittade på samma TV-program och samma film är förbi. I detta hus finns plats för hela stora familjen med vänner och gäster och olika önskemål.

Klockbilderna i lilla TV-rummet kommer från Magdalena Martin som nog är en av världens bästa bröllopsfotografer och riktigt duktig på att fotografera miljöer och detaljer i Paris. Tavlorna kan köpas. Kolla på hennes hemsida genom att klicka HÄR. Jag använder ofta hennes bilder när jag lägger in möbler i husen jag ritar.


Husets entré:


Hallen med trapp rakt fram och kök/vardagsrum till höger:


Går man rakt fram till vänster om trappan kommer man till kontoret.
Visst blir man lite avundsjuk på den utsikten? 
Man får bara gratulera.


Utanför kontoret och ett av sovrummen finns en uteplats med utomhusspa.


För att få en användbar och anpassad trädgård till detta pampiga hus behövs lite terrasseringar och murar för att få lite gräsyta på en annars så bergig fastighet. Husen runtom har gjort precis detsamma för att få trädgårdar som passar husen och som också är anpassad till omgivningen.


Som vanligt när man jobbar som arkitekt tar det lång tid före ritningar blir verklighet. Det är därför trevligt att kunna erbjuda riktiga 3D ritningar till kunderna så att dom lättare kan få förståelse för hur sitt hus kommer att se ut och upplevas när det står färdigt.

Jag återkommer när huset börjar ta form.

Önskar både er och mig en härlig vår!

Själv njuter jag gärna av en god kopp kaffe i hängmattan bara vädret tillåter.
I tisdags var det just en sådan dag. Lever på den känslan fortfarande och hoppas på fler dagar som denna.



Må bäst!















tisdag 10 maj 2016

Attefallshuset Estelle har blivit tillgänglighetsanpassad

Nu har jag ritat om Attefallshuset Estelle så att det är tillgänglighetsanpassad (handikappsanpassad). Nu kan huset användas som komplementboende och passar perfekt för en enstamstående. Även ett  ungt par kan bo här.

Attefallshuset "Estelle" - komplementboende
Attefallshuset "Estelle" är prinsessan bland prinsessorna med sin moderna, rymliga och luftiga design. Blandningen mellan trä och putsad yta ger en rustik känsla med ett tydligt modernt design uttryck. Den putsade ramen är gjord av puts på träullit så konstruktionen är lätt och relativ billig. Det ser mera avancerad ut än det är.
Attefallshuset "Estelle" - komplementboende


"Estelle" upplevs mycket större än sina 25 kvadratmeter med sin rymd och öppna planlösning. 
Detta huset har skjutdörrar med ganska stora skjutdörrspartier i vardera hörn så att ute blir inne när man skjuter upp dörrarna i hörnet av huset.


Fler och fler önskar att bygga ett Attefallshus för uthyrning. Skall man ha sitt Attefallshus som komplementboende måste man följa PBLs regler och Attefallshuset måste följa tillgänglighetsreglerna. Nu kan man bygga Attefallshuset "Estelle" som komplementboende.

Kolla gärna min hemsida för fler Attefallshus. Klicka HÄR för att komma till hemsidan.



Öppen spis?
Riktig, gas eller bioetanolbränslespis?
Kolla med kommunen om du får ha öppen spis innan du gör ditt val. När jag ritade detta huset hade jag en tanke på en bioetanolbränslespis. Dessa behöver inte skorsten, men avger ändå en hel del värme och mysfaktorn finns kvar.


Köket är fullutrustad med spis, ugn, vask och bänkkylskåp. Önskar man en liten diskmaskin får man även plats med denna. Under trappavsatsen kan man ordna till så man ha förvaring.



För att få lite privatliv på sovloften föreslår jag gardiner som man kan avskärma med.
Huset har en taklutning på 6 grader. Då huset får en sådan otrolig takhöjd inne (nästan 3,5 m) finns plats med ett relativt rymligt sovloft med både plats för dubbelsäng och förvaring.

Sovloftet är dock endast ett kryp-in med 113 cm på den högsta delen och 84 cm på den lägsta.



Det finns gott om plats med förvaring i hallen, men även på sovloftet. 

I badrummet finns det plats med tvättmaskin bredvid handfatet.


Planlösningen på Attefallshuset "Estelle":

Attefallshuset "Estelle" - Nedre plan

Attefallshuset "Estelle" - sovloftet

 Priset för fullständiga arkitekt- och konstruktionsritningar för Attefallshuset "Estelle" är kr 5.900,- inkl. moms. Förutom plan, fasad, sektion och konstruktionsritningar ingår även u-värdesberäkningar och vatten/avloppsritningar. Det enda du själv behöver göra innan du skickar in handlingarna till kommunen är att rita in på nybyggnadskartan var du önskar placera huset.

Innan du planerar bygget av ditt Attefallshus föreslår jag att du läser igenom reglerna för Attefallshus hos Boverket. Kolla även hos din kommun om det är tillåtet att bygga Attefallshus på din tomt.

Besök min hemsida för beställning av ritningar. Längst ned på sidan under fliken Attefallshus finns ett beställningsformulär.

© Ritningarna och bilderna är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras, spridas eller i övrigt användas utan upphovsmannens medgivande vilket i detta fallet är Heidi Mikalsen på Dreams & Coffee AB. Ritningarna får endast användas till den fastighet som jag skriver ut ritningarna till.